égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás szigetelőszalaggal?

SONY DSCAz orvosi módszerek mellett sok házi praktika létezik a szemölcsök eltávolítására. Ezek közül az egyik legfurcsább a szemölcs szigetelőszalaggal való leragasztása, az otthoni módszerek közül mégis ez az egyik leghatásosabb.

A szigetelőszalagos szemölcs eltávolítás lényege, hogy a szemölcsöt leragasztjuk, majd öt-hat napig úgy hagyjuk. A levegőtlenség miatt a szemölcs elhal. Miután levesszük a ragasztószalagot, langyos vízben áztatjuk a szemölcsös bőrrészt, majd a kinövést megpróbáljuk habkővel vagy reszelővel eltávolítani.

Orvosok által végzett kutatások is bizonyították, hogy a módszer egyes esetekben hasznos lehet, de minden esetben érdemes meglátogatnunk orvosunkat vagy bőrgyógyászunkat, mielőtt bármilyen otthoni kezelésbe kezdenénk, hiszen a szemölcsök egyes fajtái veszélyesek is lehetnek.

A szemölcsök többségét a humán papillomavírus (HPV) okozza, melynek egyes fajtái a szemölcsöktől eltekintve ártalmatlanok, a genitális szemölcsöket okozó válfajai azonban daganatos megbetegedésekhez is vezethetnek.

A gyors, hatásos és kozmetikai szempontból előnyös eredmény érdekében mindenképpen érdemes bőrgyógyász segítségét kérni. A fagyasztásos módszer, más néven a cryoterápia remek megoldást kínál a szemölccsel küszködők számára, akkor is, ha a kinövés jól látható vagy kényes helyen van.

A cryoterápia fájdalommentes kezelés, így nincs szükség érzéstelenítőre, alig hagy sebhelyet, ami nagy előny a többi orvosi beavatkozással, például a műtéttel vagy a lézeres kezeléssel szemben. Ezen kívül vérzést sem okoz, így nem kell továbbfertőzéstől tartani.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll