égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Tévhitek a genitális szemölcsökkel és a HPV-vel kapcsolatban

Mit érdemes tudni a genitális szemölcsökről?

A humán papillomavírus (HPV) szexuális úton terjedő fajtája meglepően gyakori, de sokan nem is tudnak róla, hogy hordozzák a vírust, mert nem mindenkinél okoz genitális szemölcsöket. A fertőzéssel és annak terjedésével kapcsolatban sok tévhit terjeng. A következőkben a leggyakoribb tévhiteket mutatjuk be.

A leggyakoribb tévhitek a genitális szemölcsökkel kapcsolatban

1. Csak azok fertőződhetnek meg és azoknál alakulhat ki genitális szemölcs, akik gyakran váltogatják szexuális partnereiket

Az igaz, hogy a partnerek rendszeres váltogatása megnöveli megfertőződés és a genitális szemölcs kialakulásának veszélyét, de akár egy monogám kapcsolatban is elkapható, ha a partner nincs tisztában vele, hogy fertőzött.

2. Egy hosszantartó kapcsolatban a genitális szemölcs kialakulása arra utal, hogy valamelyik fél megcsalta a másikat

A HPV hetekig, hónapig, sőt, akár évekig is lappanghat a szervezetben anélkül, hogy genitális szemölcsöt okozna, így a szemölcs kapcsolat alatti kialakulása könnyedén jelentheti, hogy a partner még korábban fertőződött meg.

3. A genitális szemölcs a méhnyakrák előfutára

A HPV egyes fajtái valóban daganatos megbetegedésekhez vezethetnek de a genitális szemölcsöket okozó típusain végzett kísérletek során ez még nem bizonyosodott be.

4. Az óvszerhasználat megvéd a HPV-fertőzéstől

Bár az óvszer a legtöbb szexuális úton terjedő fertőzéstől megvéd, a HPV nem tartozik ezek közé, mivel a fertőzött bőrfelületek így is érintkezhetnek az együttlét során.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll