égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Testi zavarok az idősgondozásban – Eszméletvesztés és Parkinson-kór

Milyen tünetekre számíthatunk az idősgondozásban?

Az idősgondozásban az eszméletvesztés egy meglehetősen gyakori jelenségnek számít, főleg ekkora melegben. Emellett a Parkinson-kór is megnehezítheti az ápolók dolgát, mely egy komoly mozgászavarokat okozó betegség. A következőkben ezekről igyekszünk többet elárulni.

Eszméletvesztés az idősgondozásban

Az eszméletvesztés rövid ideig tartó, általában hirtelen fellépő tünet. A kialakulásának több oka is lehet: túl szoros ruházat, oxigénhiány.

Hogyan tudunk azonnali elsősegélyt nyújtani, ha azt tapasztaljuk, hogy valaki a környezetünkben elvesztette az eszméletét?

A beteget fektessük le, a lábát emeljük minél magasabbra! Várjunk néhány percet, hogy a sérült visszanyerje az eszméletét, és jobban érezze magát. Az eszméletvesztés közvetlen kiváltó oka az agy vérellátási zavara.

A következő tünetekre kell figyelni a betegen, amelyek az eszméletvesztés előzményeiként jelentkeznek: sápadt arc, fokozott verejtékezés, szédülés, émelygés. Az összeesés után felületessé válik a légzés, nehezen tapintható lesz a pulzus.

Parkinson-kór az idősgondozásban

A Parkinson-kór egy olyan betegség, amely nagyon gyakori az idősek körében. A szellemi képességeket nem érinti, csupán komoly mozgászavart okoz. Ez egy előrehaladó betegség, ami azt jelenti, hogy a tünetek az idő múlásával egyre súlyosbodnak. A betegség másik neve a reszkető bénulás, amely már e kór tüneteire is utal.

A Parkinson-kórban szenvedőknél nyugalmi remegés jelentkezik, illetve izommerevség. A betegség általában 50-60 éves korban alakul ki az idegrendszer működési zavarának következtében. A Parkinson-kór teljes mértékben nem gyógyítható. A tüneteket azonban lehet enyhíteni például gyógyszeres kezeléssel, gyógytornával vagy műtéttel.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll