égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Tények és tévhitek a napégéssel kapcsolatban

Bőrünket rengetegszer tesszük ki a nap káros hatásainak, abban a tudatban, hogy védettek vagyunk azokkal szemben. Ezeknek a fő oka a rengeteg tévhit, mely a hosszú évek alatt kialakult és szárnyra kapott.

Összegyűjtöttük a leggyakoribb, napsugárzással és napozással kapcsolatos tévedéseket és a következőkben igyekszünk eloszlatni ezeket. Ha tudod, mire érdemes figyelmed a nyári napokra, rengeteget tehetsz bőröd egészségéért.

1. Tévhit: Azokat, akik csak ritkán égnek le és akkor sem súlyosan, nem fenyegeti a komoly bőrkárosodás lehetősége.

Igazság: A bőrrák bizonyos fajtái az enyhébb napégés és a napégéssel nem járó, védelem nélküli napozás hatására ugyanúgy kialakulhatnak, mint komoly napégés esetén.

2. Tévhit: Azoknak, akik már jobban figyelnek a napégés veszélyeire és tesznek bőrük védelméért, semmi félnivalójuk nincs.

Igazság: A bőr minden leégéskor károsodik, egyes orvosi vélemények szerint már öt leégés is megduplázza a bőrrák kialakulásának veszélyét, függetlenül attól, hogy mikor szenvedte el azokat az adott személy.

3. Tévhit: Csak a világos bőrűek vannak kitéve komoly veszélynek.

Igazság: Tény, hogy a világosabb bőrű emberek hamarabb leégnek, de a közvetlen napsugárzás minden típusú bőrre nézve veszélyes.

4. Tévhit: A napvédő krémek elegendő védelmet nyújtanak.

Igazság: Ha bekenjük magunkat egy megbízható, orvosilag is elismert napvédő krémmel, mielőtt kimennénk, az egy remek első lépés, de közel sem elegendő. Ha tűz a nap, mindig igyekezzünk árnyékban maradni vagy viseljünk valamilyen laza ruhát.

5. Tévhit: Ha barnító krémekkel vagy szoláriumozással szerzünk egy kis „alapszínt”, kevésbé vagyunk kitéve a napégésnek és az egyéb veszélyeknek.

Igazság: Bármilyen sötét is legyen a bőrünk, az nem fog megvédeni minket az UV sugaraktól és ugyanúgy ki leszünk téve a napsugárzás veszélyeinek. A szoláriumban szerzett barnaság szintén nem nyújt védelmet, ráadásul az ott használt gépek is bocsátanak ki magukból UV sugarakat.

6. Tévhit: Szükségünk van a közvetlen napsugárzásra a D-vitamin pótlása miatt.

Igazság: A D-vitaminra nagy szükség van az erős csontozat miatt, de a bőrgyógyászok ma már inkább azt ajánlják, hogy ezt megfelelő étrenddel vagy vitaminkészítményekkel vigyük be a szervezetünkbe és ne tegyük ki magunkat közvetlen napsugárzásnak.

Minden óvintézkedés ellenére előfordulhat, hogy egy felhőtlen, strandon töltött nap vagy a napon történő munkavégzés hatására valaki leég. A napégés kellemetlen, fájdalmas érzés, ezért mindenki szeretne minél előbb megszabadulni tőle. A Burn Free termékcsalád nagy segítséget nyújt a fájdalomcsökkentésben és azonnal hűsíti a bőrt, ezzel megakadályozva, hogy a káros hőhatás a mélyebb szöveteket is károsítsa. A Burn Free gél és kötszer formájában is elérhető.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll