égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Tedd könnyebbé az idősgondozást mindkét fél számára

idosgondozasAhogy telnek az évek, könnyen előfordulhat, hogy idős szüleid már nem lesznek képesek ellátni magukat és idősgondozásra szorulnak. Akár te is magadra vállalhatod ezt a feladatot és a következőkben bemutatott tanácsok segítségével alaposan megkönnyítheted az idős szülők és a magad dolgát is.

Idősgondozási tanácsok kezdőknek

Először is beszélgess el alaposan idősgondozásra szoruló szüleiddel. Tudd meg, hogy mi a véleményük a segítségről és melyek azok az életkörülmények, melyekről semmiképpen sem szeretnének lemondani. Gondold végig, hogy életük mely területén tudnál a leghatékonyabban segíteni nekik: az egészségügyi területen vagy a változások elfogadásában, lelki támogatásban tudnál a legtöbbet nyújtani nekik. Nem kell mindenben a legjobbnak lenned, ha nem mered elvállalni az egészségügyi gondozást, nyugodtan felfogadhatsz profi segítséget.

Ne ostorozd magadat, ha szomorúnak látod őket

Vedd figyelembe idős szülőd személyiségét, ha egész életében aggodalmaskodó volt, ne várd el tőle, hogy épp egy ilyen helyzetben legyen boldog. Ne feledd, amíg te magad meg nem öregszel, nem értheted meg, hogy milyen változásokon mennek keresztül szüleid és ez milyen érzelmeket gerjeszt bennük. Ha szomorúnak látod őket, próbálj meg felidézni egy boldog családi pillanatot, esetleg elővenni a régi fényképalbumot, hogy jobb kedvre derítsd őket. Ha próbára is teszik a türelmedet, maradj türelmes velük, később emiatt büszke leszel magadra.

Segíts a mindennapi tevékenységekben

Az idősgondozás egyik legfontosabb része, hogy segítesz idősödő szüleidnek az olyan mindennapi tevékenységekben, mint a főzés vagy a tisztálkodás. Ha idős szüleid nehezen mozognak, különösen nagy kihívás lehet számodra és számukra is a fürdés, hiszen ki kell támogatnod őket a fürdőszobába, nekik pedig hosszú perceken keresztül állniuk vagy ülniük kell, amíg végzel a fürdetéssel, majd megtörölközni, felöltözni és ismét visszajutni a szobáig.

Az idősgondozás ezen részét nagyban megkönnyítheted az Aquamed fürdető kendőivel és hajmosó sapkájával. Ezekkel elkerülhető, hogy minden nap át kelljen esni a fürdés jelentette tortúrán, viszont megőrizhető a bőr és a haj ápoltsága, tisztasága. A fürdető kendő és a hajmosó sapka a tisztítás mellett jó illatot kölcsönöz a bőrnek és a hajnak és ápolja is azt. Használatuk rendkívül egyszerű és törülközést sem igényelnek.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll