égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Talpi szemölcsök eltávolítása gyermekeknél

szemolcs eltavolitasMilyen szemölcs eltávolítási módszerek ajánlottak?

Mint a legtöbb szemölcsöt, a talpi szemölcsöket is a humán papillomavírus okozza. Ezek kemény felszínű növedékek, melyek a gyermekeknél általában fél év alatt maguktól is elmúlnak.

Előfordulhat azonban, hogy a szemölcs fájdalmat okoz járás közben, ami miatt akár helytelen testtartás is kialakulhat, ami később gerincproblémákhoz vezethet, így ajánlott a felfedezésük után ajánlott a minél előbbi szemölcs eltávolítás.

Hogyan lássunk neki a szemölcs eltávolításnak?

Alkalmazhatunk szalicilsavas ecsetelőket, melyek a legtöbb patikában akár recept nélkül is kaphatóak. Mindig a leírásnak, betegtájékoztatónak megfelelően használjuk a terméket. A legtöbb ecsetelő esetében napi egy vagy két kezelés az ajánlott. A kezelések között óvatosan, habkő segítségével távolítsd el az elhalt réteget a szemölcs felületéről.

Kipróbálhatod a szigetelőszalagos szemölcs eltávolítási módszert is. Vágj le egy megfelelő méretű darabot a szigetelőszalagból, majd ragaszd azt gyermeked szemölcsére úgy, hogy azt minél jobban elzárd a levegőtől. Hagyd rajta legalább hat napig a ragasztót, majd miután levetted, áztasd meleg vízbe gyermeked lábát, majd habkővel óvatosan dörzsöld meg a szemölcsöt. Ha ezzel elkészültél, ismét ragaszd le. Ez a módszer időigényes, akár két hónap is eltelhet a gyógyulásig.

Az előbbieknél gyorsabb és biztosabb módszer a cryoterápia, azaz a folyékony nitrogén segítségével történő szemölcs eltávolítás. Ez a módszer sem fájdalommal, sem vérzéssel nem jár és már egy kezelés eltünteti a tünetek nagy részét.

A Cryo Success készülék alkalmazása különösen ajánlott, mivel kialakítása miatt pontosan alkalmazható és cserélhető fejei könnyedén sterilizálhatók. Bár a kezelés bőrgyógyásznál történik, nem jár nagy költségekkel, mivel a készülék takarékosan adagolja a kezelés során alkalmazott folyadékot.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll