égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás – Szabadulj meg egyszerűen a lapos szemölcsöktől

A makacs és rendkívül fertőző lapos szemölcsök kialakulásáért a humán papillomavírus (HPV) a felelős. Az ilyen szemölcsök könnyedén terjednek, ha a fertőzött személy bőre közvetlen érintkezésbe kerül egy másik ember bőrével.

A lapos szemölcsök felülete a több szemölcshöz képes viszonylag puha, többnyire testszínű vagy barna. A leggyakrabban gyermekeknél és fiatal felnőtteknél jelenik meg, az arcon, kézen vagy a lábon.

A lapos szemölcsök eltávolítása

A bőrgyógyászok elsőre gyakran ajánlanak fel beavatkozás mentes szemölcs eltávolítási módokat, például szalicilsavas ecsetelőket. Ezek legtöbbjét recept nélkül megvásárolhatod bármelyik patikában.

Ezek alkalmazásához először meleg vizes borogatással ajánlott felpuhítani az érintett területet, majd alaposan megmosni azt antibakteriális szappannak. Miután ez megtörtént, töröld szárazra a szemölcsös bőrfelületet, majd vidd fel a savas folyadékot. Ezután a bekent szemölcsöt ragaszd le és legalább 24 órán keresztül hagyd úgy.

Előfordulhat azonban, hogy a szalicilsavas szemölcseltávolítási módszer nem elég gyors vagy hatékony és az is problémát jelenthet, hogy a sav a szemölcsön kívül az egészséges bőrt is irritálja, ami kellemetlen nyomokat hagyhat az arcon.

Miért ajánlott a cryoterápia?

A cryoterápia, azaz a fagyasztásos szemölcs eltávolítási eljárás gyorsabb és hatékonyabb, mint a szalicilsavas ecsetelés, nem igényel hosszas előkészületeket és utókezeléseket. Már egyetlen kezelés elmulasztja a tünetek nagy részét. A többi, orvosi beavatkozással járó módszerrel szemben nagy előnye, hogy nem jár fájdalommal, vérzéssel és hegmentesen gyógyul.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll