égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás – Házi praktikák vagy cryoterápia?

A szemölcsök a bőr felületén megjelenő, durva felületű kinövések, melyek a legtöbb esetben a humán papillomavírus (HPV) okoz. Bár a legtöbb esetben nem járnak fájdalommal és ártalmatlanok, a legtöbb ember megpróbál megszabadulni tőlük.

A szemölcs eltávolításra több házi praktika is létezik, a következőkben ezek működését és hatékonyságát mutatjuk be és hasonlítjuk össze a cryoterápiával.

Házi szemölcs eltávolítási módszerek

  1. A korábban már bemutatott szigetelőszalagos módszer az egyik legegyszerűbb mind közül. Egyszerűen csak levágunk egy darab szigetelőszalagot és leragasztjuk vele a szemölcsöt, öt-hat nap után levesszük a ragasztót, majd tíz percig meleg vízbe áztatjuk a szemölcsös részt. Mindezt körülbelül két hónapig kell ismételgetni a sikerhez.
  2. Használhatunk A-vitamint is, ha egy A-vitamin kapszulát felnyitunk és a tartalmát a szemölcsre kenjük. Ezt naponta egyszer ismételjük meg, amíg a szemölcs el nem múlik. Ez a módszer kizárólag külsőleg ajánlott, a túlzott A-vitamin bevitel ugyanis mérgezést okozhat.
  3. C-vitamin is bevethető, ha egy C-vitamin tablettát szétzúzunk és vízzel összekeverünk, az így létrejött keveréket pedig a szemölcsre kenjük. Ha ez megtörtént, ragasszuk le a szemölcsöt és hagyjuk úgy egy napig. A keverék savas kémhatása állítólag képes elpusztítani a HPV-t.
  4. A genitális szemölcsökre alkalmazhatunk teafa olajat. Egy vattapamacsot áztassunk be teafa olajba, majd finoman kenjük be vele a szemölcsöt. Ha ezt mindennap csináljuk, akár tíz nap alatt is megszabadulhatunk a kellemetlen növedéktől.
  5. Vágjunk le egy friss banán héjából egy megfelelő méretű darabot, majd helyezzük a szemölcsre és rögzítsük ragtapasszal vagy kötszerrel. Egy ilyen kötést akár öt napig is fennhagyhatunk.

A cryoterápia előnyei

Ha a szemölcs kellemetlen vagy jól látható helyen van és gyors megoldást keresel, a cryoterápia, azaz a fagyasztásos eljárás a legajánlottabb. A szakszerű, bőrgyógyász által végzett cryoterápia gyors, fájdalommentes és hatékony. A Cryo Success készülékkel végzett fagyasztás már egy kezelés után eltünteti a tünetek nagy részét és utókezelést sem igényel. Mindemellett megerősíti a bőr természetes védekezőképességét az adott területen, így megakadályozva a szemölcs újbóli kialakulását.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll