égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás – Növényi kivonatok vagy cryoterápia?

A genitális szemölcsöktől szenvedő emberek gyakran annyira szégyellik állapotukat, hogy inkább házi praktikákkal próbálnak megszabadulni a növedékektől, mintsem, hogy felkeressenek egy szakembert. Ebben a cikkben a genitális szemölcsök házi eltávolításáról és a különböző módszerek fagyasztásos szemölcs eltávolítással való összehasonlításáról lesz szó.

Genitális szemölcs eltávolítás növényi olajokkal és kivonatokkal

  1. Almaecet: Áztass egy darab vattát almaecetbe, majd éjszakára ragtapasz segítségével rögzítsd azt a szemölcsös területen. Reggel távolítsd el, majd mosd meg az érintett területet. Ezzel a módszerrel körülbelül négy hét alatt meg lehet szabadulni a szemölcstől.
  2. Ricinusolaj: Vattapamacs segítségével masszírozz ricinusolajat a szemölcsbe. Ezt ismételd meg napi három alkalommal. Így körülbelül négy hét alatt megszabadulhatsz a genitális szemölcsöktől.
  3. Aloe vera kivonat: Az aloe vera kivonat segít enyhíteni a genitális szemölcsök okozta kellemetlen érzést és a szemölcs eltávolításban is hasznos, ha napi két-három alkalommal alkalmazzuk.
  4. Fokhagymakapszula: Vegyél be napi kettő-négy fokhagymakapszulát, ez segít megszabadulni a szemölcsöktől és megakadályozza az újak kialakulását. A fokhagyma elpusztítja a szervezetbe került szennyező és fertőző anyagokat, így a genitális szemölcsöket okozó humán papillomavírust is.

Tippek és tanácsok

  • Mindig alaposan moss kezet a kezelés előtt és után, hogy megakadályozd a fertőzés terjedését.
  • Ne próbáld meg kinyomni vagy kifakasztani a szemölcsöt, mert így alaposan megnöveled az esélyt a fertőzés terjedésére.

Miért jobb a cryoterápia?

Az előzőleg bemutatott otthoni szemölcs eltávolítási módszerek beválására nincs garancia és a gyógyulási idő is jóval hosszabb lehet egyes esetekben, mint négy hét. A genitális szemölcsök emellett nemcsak kellemetlenek, de egyes esetekben veszélyesek is lehetnek. A HPV egyes fajtái összefüggésbe hozhatóak a prosztata- és méhnyakrák kialakulásával, ezért az ilyen szemölcsök minél korábbi eltávolítása javasolt.

A cryoterápia a többi orvosi beavatkozással ellentétben nem jár fájdalommal, így nincs szükség fájdalomcsillapítóra. Vérzést sem okoz, ami a további fertőzés megakadályozása miatt fontos, ráadásul a legtöbb esetben már az első kezelés is sikerrel jár.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll