égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás és megelőzés a kézen

szemolcs eltavolitasA kézen található szemölcsök a leggyakoribb szemölcsök közé tartoznak, melyek a kézfej bármely területén megjelenhetnek. Ártalmatlanok, két éven belül maguktól is eltűnnek, elhelyezkedésük miatt azonban kellemetlenségeket okozhatnak, így sokan a szemölcs eltávolítása mellett döntenek.

A szemölcs megjelenése

A szemölcs a kézen többnyire kicsi, durva felszínű növedék, mely rózsaszín vagy testszínű lehet. Lehet egy darab is, de csoportosan is kinőhetnek. Leggyakrabban gyermekek kezén jelennek meg.

A szemölcs kialakulásának okai

A kézen kialakuló szemölcsöket a humán papillomavírus (HPV) egy ártalmatlan fajtája okozza, mely nem okoz rákos megbetegedést akkor sem, ha figyelmen kívül hagyjuk a szemölcsöt. A vírus legkönnyebben közvetlen érintkezés útján terjed, de egy tárgyon, például egy közösen használt törülközőn vagy csapon keresztül is átadható. Az, hogy a megfertőződés után kialakul-e szemölcs vagy sem, az immunrendszer reakciójától függ.

A fertőzés megelőzése

A szemölcsös fertőzés családon belül továbbadásának megakadályozására a legegyszerűbb mód, ha amikor csak lehet, szárazon tartjuk a kezünket. A közös fésűt vagy körömvágót soha ne érintsük a fertőzött területhez és használat után fertőtlenítsük őket. Ha megérinted a szemölcsöt, utána most meg és szárítsd meg a kezed. Tartsd leragasztva a szemölcsöt, ha nem szeretnéd, hogy párod vagy gyermeked érintkezésbe kerüljön vele.

A szemölcs eltávolítása

Ha szeretnéd megóvni magad a folyamatos leragasztástól, kézszárítástól és egyéb tortúráktól, a legegyszerűbb, ha felkeresel egy bőrgyógyászt a szemölcs eltávolításával kapcsolatban. Az egyik legajánlottabb módszer a cryoterápia, azaz a fagyasztásos szemölcs eltávolítás.

Ennek alkalmazása gyors és fájdalommentes, ráadásul már egy kezelés után eltűnik a tünetek nagy része. Nem igényel utókezelést és nem okoz vérzést, megakadályozva ezzel a továbbfertőzést. A kezelt területen a bőr természetes védekezőképessége megerősödik, ami csökkenti a szemölcs újbóli kialakulásának esélyét.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll