égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás teafaolajjal

Ha az arcunkon szemölcsös elváltozások jelentkeznek, akkor az első és legfontosabb dolog az, hogy ne kezdjünk el semmilyen házi kezelést addig, amíg nem győződtünk meg arról, hogy biztosan szemölcsről van szó. Forduljuk orvoshoz ennek kiderítése érdekében! Csak ezután kezdjük meg a szemölcs eltávolítást.

A szemölcsök kezelésére gyakran használják a vérehulló fecskefüvet. Ez azonban az arcon lévő szemölcsök esetében nem ajánlott, hiszen az arcbőr különösen vékony.

Ha természetes hatóanyagú készítmények használatával szeretnénk végezni a szemölcs eltávolítást, akkor választhatjuk a teafaolajat. Hatékony segítséget nyújt, ugyanis a teafaolajnak erős vírusölő hatása van. A kezelés abból áll, hogy a teafaolajat az érintett bőrfelszínre felvisszük napi több alkalommal. Éjszakára érdemes egy vattadarabot teafaolajba áztatni, és ezt egy ragtapasz segítségével a bőrre rögzíteni.

Olyan ragtapaszt válasszunk, amely nem ragad a sebbe, hiszen így nem kockáztatjuk azt, hogy a tapasz eltávolításakor elfertőződjön a szemölcs, vagy tovább romoljon az állapota. Ajánlott a Soft1 tapasz használata ilyen esetekben is. Ennek segítségével az éjszakára a bőrön hagyott vattát reggel könnyedén eltávolíthatjuk. Mossuk meg a szemölcs körüli bőrrészt, majd hagyjuk megszáradni!

A teafaolaj hátránya, hogy főleg az érzékeny bőrű emberek esetében túl erős lehet. Ezért érdemes felhígítani a készítményt Aloe Vera géllel vagy akár vízzel fele-fele arányban. Ha így nem mutatkozik meg a jótékony hatás vagy csak nagyon kicsi mértékben, akkor töményítjük az oldatot. A teafaolajjal kezelt szemölcs legkésőbb néhány hét elteltével megszűnik.

Biztosabb szemölcs eltávolítási módszer

Amennyiben biztos eredményt és mindenhol, mindenki esetében alkalmazható szemölcs eltávolítási módszert keresel, a fagyasztásos szemölcs eltávolítás kézenfekvő megoldást nyújt. Fájdalommentes, így gyermekeknél is alkalmazható, ráadásul kizárólag a fertőzött területen fejti ki hatását, így az egészséges bőrt nem irritálja.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll