égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás – A talpon megjelenő szemölcsök kialakulása

A talpunkon megjelenő szemölcsök különösen sok kellemetlenséggel járhatnak, ha a talp olyan pontján helyezkednek el, melyeket terhelés és járás vagy állás során. Ezektől a legjobb mihamarabb megszabadulni, de még jobb, ha megelőzzük a kialakulásukatési módszert. A következőkben bemutatunk néhány szemölcs eltávolítási és megelőz

A vírus terjedése

Sok más szemölcshöz hasonlóan a talpi szemölcsöket is a HPV vírus okozza, mely akár 20 hónapig is képes életben maradni meleg, nedves környezetben. A beltéri uszodák, szaunák, gyógyfürdők, öltözők talaja így remek életteret biztosít nekik. Ha tehát egy fertőzött személy végigmegy a padlón, a vírust több mint másfél évig bárki elkaphatja, aki mezítláb lép a padlóra és egy kis seb, vágás vagy horzsolás van a lábán.

A szemölcs kialakulása

Ha a vírus az apró seben keresztül bejut a testbe, hónapokig is lappanghat, mire látható tüneteket produkál. Ezután elkezd nőni a szemölcs, mely a talp bármely részén megjelenhet. Ameddig kicsi, addig járás közben észrevétlen marad, később azonban fájdalmassá válhat. Egészségügyi szempontból nem ártalmasak, viszont nagyon könnyen terjednek, így ha nem szeretnénk, hogy elszaporodjanak a lábunkon, érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

Megelőzés

Mindig viseljünk papucsot, ha uszodába, szaunába és egyéb hasonló helyekre megyünk, ezzel megóvjuk magunkat a fertőzéstől. Ha a családban valakinek talpi szemölcse van, zuhanyzás után mindig fertőtlenítse maga után a zuhanytálcát. Ne osszuk meg vele törülközőnket, zoknijainkat, cipőinket. Azután is maradjuk elővigyázatosak, hogy eltávolíttatta a szemölcsöt. Az eltávolítás után 20 hónappal visszatérhet minden a rendes kerékvágásba.

A szemölcs eltávolítása

A járás közben érzett fájdalom elmulasztása és a fertőzés terjedésének megállítása érdekében fontos, hogy megszabaduljunk a talpi szemölcsöktől. Próbálkozhatunk a patikákban beszerezhető szalicilsavas ecsetelőkkel, elképzelhető, hogy sikerrel járunk, ha azonban biztos és gyors eredményt szeretnénk, érdemes a cryoterápiát, azaz a fagyasztásos szemölcs eltávolítási módszert választani. A cryoterápia fájdalommentes, így gyermekek számára is ajánlott, nem jár vérzéssel és már az első kezelés hatására megszűnik a tünetek nagy része.

Emellett léteznek egyéb szemölcs eltávolítási módszerek is, mint például a hagyományos műtét vagy a lézeres kiégetés, ezek azonban fájdalommal és vérzéssel járnak, ráadásul utókezelést igényelnek.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll