égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A talpi szemölcsök megelőzése és a szemölcs eltávolítása

A talpon kialakuló szemölcsöket néhány egyszerű „szabály” betartásával, illetve tanács megfogadásával könnyen elkerülhetjük. Lássuk, hogy mikre érdemes odafigyelnünk az efféle bőrelváltozások megelőzése érdekében és melyek a legajánlottabb szemölcs eltávolítási módszerek ilyen esetekben!

A talpi szemölcs elkerülése

Mindig viseljünk szandált vagy cipőt, ha közterületen vagyunk. Erre azért van szükség, hogy elkerüljük azt, hogy mezítláb járkáljunk az olyan vizes, nyirkos területeken, mint amilyen például az uszoda. Az ilyen helyeken ugyanis könnyen érintkezhetünk a szemölcsöket kialakító vírusokkal.

Tartsuk mindig tisztán és szárazon a lábunkat, hiszen a nedves környezet kedvez a szemölcsökért felelős kórokozók szaporodásának. Fontos a megfelelő lábápolás is, ugyanis a lábunkon, talpunkon lévő bőrberepedezések és egyéb (például vágási) sérülések nagyban megkönnyítik a kórokozók bejutását a szervezetünkbe.

A szemölcs eltávolítása

Nagyon fontos, hogy ha bármilyen elváltozást látunk a talpunkon, akkor csak abban az esetben kezdjük el azt házilag, magunktól kezelni, ha teljesen meg vagyunk győződve afelől, hogy szemölcsről van szó. (Hiszen a szemölcsre nagyon hasonlító bőrkeményedés, illetve tyúkszem eltávolítása más módszerekkel történik.)

Ha biztosak vagyunk abban, hogy szemölcs található a talpunkon, akkor különféle –gyógyszertárakban kapható– szemölcs eltávolítást szolgáló készítmények közül válogathatunk. Ezek a savtartalmuk révén elpusztítják a hámsejteket.

Ezek helyett a biztosabb és gyorsabb eredmény érdekében választhatjuk a Cryo Success gyorsfagyasztó készüléket, amely akár egy kezelés után hatékonyan eltünteti a szemölcsöket, ráadásul nem jár fájdalommal a használata, így gyermekeknél is bátran alkalmazható.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll