égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A szemölcs kialakulását megkönnyítő tényezők

A szemölcs kialakulását a legtöbb esetben a humán papillomavírus (HPV) okozza. A legtöbb esetben az egészségre nem ártalmasak, de elhelyezkedésüktől függően komoly kellemetlenségeket okozhatnak, ezért a legtöbben a szemölcs eltávolítása mellett döntenek.

Az, hogy a HPV szervezetünkbe kerülését követően megjelenik-e rajtunk a szemölcs vagy sem, több tényező is befolyásolja, a következőkben ezt mutatjuk be.

Mikor alakul ki a szemölcs?

Rizikófaktorok, melyeket nem befolyásolhatunk

  • Az immunrendszer erőssége. Egy vírus szervezetbe kerülésekor az immunrendszer antitesteket kezd el termelni ellene, ugyanez a helyzet a HPV esetében is. Ha immunrendszerünk nem elég erős, nagyobb a valószínűsége, hogy a fertőzés után megjelenik rajtuk a szemölcs.
  • Az életkor. Szemölcsök leggyakrabban gyerekek és fiatal felnőttek bőrén jelennek meg. Ennek az lehet az oka, hogy az idősebbek szervezete az évek alatt sikeresen kialakít egy védelmi mechanizmust a HPV-val szemben.

Rizikófaktorok, melyek ellen tehetünk

  • Ne sétáljunk mezítláb uszodák és öltözők talaján.
  • Ne használjunk közösen olyan tárgyakat másokkal, mint például a borotva vagy a törülköző, különösen, ha a másikról tudjuk, hogy szemölcse van.
  • Ne nyúljunk puszta kézzel más szemölcséhez.
  • Ne viselj zokni nélkül szűk, zárt cipőt, melybe könnyen beleizzadhat a lábad.

A szemölcs eltávolítása

Ha a szemölcs már kialakult, a legjobb gyorsan megszabadulni tőle, hiszen akár évekbe is telhet, mire magától elmúlik. Az egyik legajánlottabb módszer a fagyasztásos szemölcs eltávolítás, mely gyors, ugyanakkor fájdalommentes módszert kínál a szemölcseltávolításra.

Különösen ajánlott a Cryo Success nevű cryoterápiás eszközt keresnie bőrgyógyászánál, hiszen ennek egyszerű és takarékos használata miatt valószínűleg a kezelés sem lesz drága. Emellett már az első kezelés eltünteti a tünetek nagy részét. A kezelés nem jár vérzéssel, így nem kell tartani a továbbfertőzéstől.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll