égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A szalicilsavas szemölcs eltávolítás

Sok szemölcs eltávolításra alkalmas szert –krémeket, géleket, szemölcstapaszokat– beszerezhetünk gyógyszertárakban, drogériákban. A legtöbb ilyen szer hatóanyaga a szalicilsav nevű anyag. Az ilyen szerek általában tizenkét héten belül megszüntetik a szemölcsöket. Bár azt kimutatták, hogy a szalicilsavat tartalmazó készítmények hatékonyak a  szemölcsök elleni harcban, arról egyelőre nincs információnk, hogy a gél, a krém vagy a tapasz változat-e a leghatékonyabb.

Szalicilsavas szemölcs eltávolítás otthon

A többi szemölcs elleni szerhez hasonlóan a szalicilsav-tartalmú készítmények is roncsolják az egészséges bőrt, ezért fontos, hogy a termék használata előtt megfelelő védelmet biztosítsunk a szemölcs környéki bőrrésznek. Annak érdekében, hogy a szalicilsav ne érintkezzen közvetlenül az egészséges bőrrel, kenjük be azt például vazelinnel!

A termék használata előtt továbbá el kell távolítani a szemölcs környékén lévő felesleges, elhalt bőrt. Ezt megtehetjük egy egyszerű habkővel. Ezután a beteg testfelületet vízbe kell áztatni legalább öt percen keresztül, hogy felpuhuljon a bőr. Kövessük a készítmény használati útmutatóját! Fontos, hogy az abban leírtak szerint járjunk el.

Szükség lehet arra, hogy a szalicilsav-tartalmú szemölcs eltávolítási szereket akár tizenkét héten át napi rendszerességgel használjuk. Azonnal hagyjuk abba a termék alkalmazását, ha bármilyen fájdalmat, bőrirritációt észlelünk!

Ne használjunk ilyen jellegű készítményeket az arcon lévő szemölcsök kezelésére! Ha ezen a helyen alakul ki efféle elváltozás, akkor forduljunk bőrgyógyászhoz!

Hatékonyabb szemölcs eltávolítás

Biztosabb eredmény érdekében választhatjuk a fagyasztásos szemölcs eltávolítást. Ezen belül is érdemes a Cryo Success nevű készüléket keresni. Ennek használata szinte teljesen fájdalommentes, ráadásul vérzést sem okoz, ami csökkenti a továbbfertőzés veszélyét. A készülék további előnyre, hogy megerősíti a bőr természetes védekezőképességét a kezelt területen, ezzel csökkentve az esélyt a szemölcs visszatérésére.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll