égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Otthoni szemölcs eltávolítás sós vízzel

A szemölcs eltávolításra sok otthoni népi praktika létezik. Ezek közül vannak hatásos és kevésbé hatásos módszerek. A sós vizes szemölcs eltávolítás az eredményesebb házi praktikák közé tartozik, de az orvosi módszereket ez sem múlja fölül.

A sós vizes szemölcs eltávolítás menete

Melegítsünk fel egy tál vizet a mikrohullámú sütőnkben, majd keverjünk hozzá sót. Próbáljuk meg tartani az egy pohár víz, egy evőkanál só arányt. Addig kevergessük, amíg a só teljesen fel nem oldódik és a víz áttetszősége csökken.

Ezután körülbelül negyedórán keresztül áztassuk a szemölcsös testrészünket az oldatba. Ha a szemölcs olyan helyen helyezkedik el, amit ilyen módon nem tudunk beáztatni, készíthetünk sós vizet a fürdőkádban is vagy használhatunk sós vizes borogatást. Ha ezzel készen vagyunk, habkővel vagy körömreszelővel dörzsöljük a szemölcs tetejét, amíg nem okozunk magunknak fájdalmat ezzel.

Egyesek ezután fehérítőt is szoktak kenni a szemölcsre, hogy annak irritativ hatása meggyorsítsa a szemölcs eltávolítást. Ha ezt a módszert választjuk, mindenképpen óvatosan, fülpiszkáló használatával vigyük fel a fehérítőt és figyeljünk, hogy csak a szemölcsre jusson belőle, mert az egészséges bőrön irritációt, kémiai égési sérüléseket okozhat. Naponta ismételjük meg mindezt, amíg a szemölcs el nem múlik.

Gyorsabb szemölcs eltávolítási módszerek

Az orvosi beavatkozással járó szemölcs eltávolítási módszerek gyorsabb és biztosabb eredménnyel járnak. A lézeres szemölcs eltávolítás azonban fájdalmas és vérzéssel is jár, ezért ajánlottabb a cryoterápia, azaz a fagyasztásos szemölcs eltávolítás. A Cryo Success nevű eszköz használata fájdalommentes, nem jár hegesedéssel és vérzéssel sem, ráadásul csökkenti a szemölcs újbóli kialakulásának esélyét.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll