égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Ricinusolajas szemölcs eltávolítás

A szemölcsök különböző alakú és méretű kinövések, melyeket a humán papillomavírus okoz és a test bármely pontján megjelenhetnek. A szemölcs eltávolításra számos házilag is alkalmazható módszer létezik, ezek közül a ricinusolajas eljárást mutatjuk be.

Hogyan működik a ricinusolajas szemölcs eltávolítás?

Először is mossuk meg alaposan a szemölcsös bőrfelületet, majd töröljük szárazra azt. Ezután csöppentsünk egy csepp ricinusolajat közvetlenül a szemölcsre. Ha úgy jobban megy, használhatunk fülpiszkálót erre a célra. Egyes vélemények szerint az olaj még hatékonyabbá válik, hogy összekeverjük szódabikarbónával.

Ezután masszírozzuk bele a ricinusolajat a szemölcsbe, majd helyezzünk ragtapaszt vagy kötést a szemölcsre és hagyjuk rajta egy teljes éjszakán át. Másnap távolítsuk el a kötést, áztassuk meleg vízbe a szemölcsöt, majd dörzsöljük meg habkővel vagy reszelővel. Ha körömreszelőt használsz, azt később ne használd körmeid reszelésére, mert az ujjaidra is átterjedhet a szemölcs. Ha elkészültél, ismét kend be ricinusolajjal a szemölcsöt, majd helyezz rá kötést.

Ezzel a módszerrel körülbelül két-három hét alatt lehet megszabadulni a szemölcsöktől, de vegyük figyelembe, hogy nem mindenkinél működik egyformán.

Gyorsabb és biztosabb szemölcs eltávolítási módszer

Az otthoni szemölcs eltávolítási módszereknél jobb eredmény érhető el a cryterápiával, azaz a szemölcs lefagyasztásával. A Cryso Success készülék már az első kezelés során eltünteti a tünetek nagy részét. Komoly előnye, hogy alkalmazása nem jár fájdalommal és vérzést sem okoz, ami csökkenti a továbbfertőzés esélyét.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll