égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A leggyakoribb kérdések a szemölcsökkel kapcsolatban

A szemölcsök sok ember életét keserítik meg, a legtöbben mégis keveset tudunk róluk és a különböző szemölcs eltávolítási módszerekről. A következőkben a leggyakoribb ilyen témájú kérdéseket igyekszünk megválaszolni.

Hogyan alakul ki a szemölcs?

A szemölcsök a legkönnyebben úgy alakulnak ki, ha a bőr repedésein vagy egy seben keresztül a szervezetbe kerül a humán papillomavírus (HPV). Az immunrendszer erősségétől függően egyes emberek bőrén nagyobb valószínűséggel jelenik meg szemölcs a fertőzés után, mint másokén. A szemölcs leginkább a gyermekeknél és a fiatal felnőtteknél gyakori.

Ragályos a szemölcs?

Igen, a szemölcs nagyon könnyen terjed egyik emberről a másikra, elég hozzáérni a szemölcshöz vagy egy olyan tárgyhoz – például törülközőhöz -, mely korábban érintkezésbe került a szemölccsel. Ha rajtunk van szemölcs és kapargatjuk, felsértjük, a saját testünkön is további szemölcsök jelenhetnek meg.

Elmúlik magától a szemölcs? Mikor érdemes orvoshoz fordulni?

A legtöbb szemölcs magától is elmúlik, de ehhez hónapokra, sőt, sokszor évekre van szükség. Ezalatt az idő alatt fennáll a továbbfertőzés kockázata, azaz másoknak is átadhatjuk a szemölcsöt és saját testünkön is szétterjedhet, ezért ajánlott felkeresni egy bőrgyógyászt és segítséget kérni a szemölcs eltávolításához.

Milyen módszerekkel távolítható el a szemölcs?

Vannak beavatkozás mentes szemölcs eltávolítási módszerek, például a szalicilsavas ecsetelés, de ez hosszadalmas lehet, előfordulhat, hogy nem működik és a sav az egészséges bőrt is irritálhatja. Az olyan eljárások, mint a hagyományos műtét vagy a lézeres kiégetés azonnali megoldást jelentenek ugyan, de fájdalommal és vérzéssel járnak. A vérzés által a szemölcs átterjedhet eddig érintetlen területekre. Az általunk leginkább ajánlott szemölcs eltávolítási eljárás a cryoterápia, azaz a fagyasztás, mely során folyékony nitrogénnel fagyasztja el az orvos a szemölcsöt. Ennek során nem jelentkezik sem fájdalom, sem vérzés és a kezelt területen a bőr természetes védekezőképessége megnő, így csökken a kiújulás veszélye.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll