égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Miért jobb a cryoterápia a lézeres szemölcs eltávolításnál?

Bár a szemölcsök legtöbb fajtája semmilyen egészségügyi károsodást nem okoz, a legtöbb ember szeretne megszabadulni tőlük az általuk okozott fizikai vagy esztétikai kellemetlenségek miatt. Sok szemölcs eltávolítási módszer létezik, ebben a cikkben ezek közül a lézeres és a fagyasztásos szemölcs eltávolításról esik bővebben szó.

A lézeres szemölcs eltávolítás menete

A lézeres szemölcs eltávolítás során az orvos lézersugarat irányít a szemölcsre. A sugár a bőrben egyre mélyebbre hatolva elégeti a szemölcsöt és az azt tápláló ereket. A kezelés hossza változó lehet, akár félórán keresztül is tarthat. Mivel a lézeres égetés fájdalmas, helyi érzéstelenítésre van szükség. Ez főleg a kisgyermekek esetében kellemetlen, akik nehezen tűrik az injekciókat.

A lézeres szemölcs eltávolítás veszélyei, hátrányai

A lézeres szemölcs eltávolítás hasonló hátrányokkal jár, mint a hagyományos műtét: vérzés léphet fel, ami a szemölcs továbbterjedését okozhatja, ráadásul csúnya hegek maradhatnak utána a bőrön, ami különösen az arcról és egyéb jól látható testrészről történő szemölcs eltávolítás esetében kellemetlen. Mindemellett a seb is elfertőződhet és fájdalmas lehet a gyógyulási folyamat.

Miért ajánlottabb a fagyasztásos szemölcs eltávolítás?

A cryoterápia, azaz a fagyasztásos szemölcs eltávolítási eljárás a Cryo Succes készüléket használva a lézeres megoldással ellentétben nem jár fájdalommal, így gyermekeknél is bátran alkalmazható, hiszen nincs szükség érzéstelenítő injekciókra. Nem okoz vérzést és szinte teljesen hegmentes gyógyulást garantál. Komoly előnye még, hogy a kezelt területen megerősödik a bőr természetes védekezőképessége, így csökken a valószínűsége a szemölcs kiújulásának.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll