égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás – Hogyan kezeljük a kézen kialakuló szemölcsöket?

A kézfejen lévő szemölcsök gyakori megbetegedések, amelyeket a HPV okoz. A test bármely részén kialakuló szemölcsökért ez a kórokozó felelős. A kézen lévő szemölcsök változatos alakúak és méretűek lehetnek, a színük pedig a pirosastól a fehér változhat. A tenyér területén akár csoportosuló szemölcsös elváltozások is kialakulhatnak. Kezelésükre számos szemölcs eltávolítási módszer közül választhatunk.

A szemölcs eltávolítás menete

Dönthetünk a gyógyszertárakban és drogériákban kapható szemölcs elleni ecsetelők mellett. Válasszunk természetes, növényi összetevőket tartalmazó készítményeket. Jók lehetnek a növényi olajkivonatokat tartalmazó szemölcs elleni ecsetelők a test bármely pontján lévő szemölcsös bőrkinövések kezelésére. Ezzel a módszerrel a tünetek hat héten belül eltűnnek.

Használhatunk egyéb szemölcseltávolító krémeket, géleket vagy olajokat is.

Gyorsabb szemölcs eltávolítási módszerek

Ha orvoshoz, bőrgyógyászhoz fordulunk, ő nagy valószínűséggel a cryoterápiát, vagyis a szemölcs folyékony nitrogénnel való lefagyasztását fogja javasolni. A kezelés során a szemölcs alatt és körül apró hólyagok alakulnak ki, amelyek elősegítik a szemölcs leválását a bőrről.

A lézeres szemölcs eltávolítás lényege a következő: a lézer segítségével szétégetik a szemölcsben lévő hajszálereket, így nincs, ami táplálja a szemölcsöt. Ennek következtében az elhal, majd leesik. Ez a módszer nem olyan népszerű, mint a cryoterápia, mert sok esetben heget hagy a bőrön, ráadásul fájdalmas is.

A fagyasztásos szemölcs eltávolítási eljárás, azaz a cryoterápia nem jár fájdalommal, így nincs szükség érzéstelenítőre, ami különösen a kisgyermekesek számára jó hír. Mindemellett a keletkező seb hegmentesen begyógyul és gyakran egy kezelés is elég a kívánt eredmény eléréséhez.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll