égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A hagyományos szemölcsről és a genitális szemölcsről bővebben

Gyakori tévhit az, hogy csak azokon az embereken alakulhat ki szemölcs, akiknek nem figyelnek oda a megfelelő tisztálkodásra. Ez így nem igaz. Bár az tény, hogy a hagyományos szemölcsök kialakulásának a kockázata jelentősen csökkenthető, amennyiben kellő hangsúlyt fektetünk a higiéniára.

Mind a hagyományos, mind a genitális szemölcsöket a humán papillomavírus okozza. Általában mindkét változat bőrszínű, a genitális szemölcsök azonban legtöbbször csoportosuló szemölcsök formájában jelentkeznek, hiszen ezek különösen gyorsan terjednek.

A szemölcsök kialakulása és megelőzése

A hagyományos szemölcsök érintkezéssel terjednek, vagy például abban az esetben, ha egy olyan tárgyhoz érünk hozzá, amelyet előttünk egy olyan ember fogott meg, aki ezzel a vírussal fertőzött, míg a genitális szemölcsök szexuális kontaktus útján terjednek.

A hagyományos szemölcsök a test bármely pontján kialakulhatnak, de legjellemzőbben a kézfej, az ujjak és a lábfej területén jelennek meg. A genitális szemölcsök pedig a nemi szervek tájékán jelentkeznek.

A hagyományos szemölcsöket általában könnyen kezelhetjük otthon különböző szemölcs elleni ecsetelőkkel vagy krémekkel. Ha orvoshoz fordulunk, akkor pedig lefagyasztják a szemölcsünket.

A genitális szemölcsökkel minden esetben orvoshoz kell fordulni, aki leggyakrabban valamilyen krémet javasol a kezelésre. Súlyosabb esetben az efféle bőrkinövéseket műtéti úton is el lehet távolítani.

A hagyományos szemölcsök ellen a gyakori, alapos kézmosással, a genitális szemölcsök ellen pedig a nők a HPV elleni védőoltással védekezhetnek.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll