égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Kialakulhat-e a közönséges szemölcsből genitális szemölcs?

Mint tudjuk a szemölcsök legtöbb fajtája az egészségre teljesen ártalmatlan, a genitális szemölcsök azonban komolyabb szövődményeket, többek között rákos megbetegedéseket is okozhatnak. Vajon a közönséges és egyéb szemölcsök átterjedhetnek közvetlenül a nemi szervek környékére, genitális szemölcsöt kialakítva?

A szemölcsök típusai

A szemölcsöknek hat fő fajtáját különböztetjük meg: a közönséges szemölcs, a talpi szemölcs, a tenyéren kialakuló szemölcs, a fonalas vagy fililorm szemölcs, a lapos szemölcs és a genitális szemölcs. Ezek közül mindet a humán papillomavírus, azaz a HPV okozza, mely apró horzsolásokon, vágásokon vagy a bőr kisebb repedésein keresztül jut a szervezetbe.

A szemölcsök terjedése

A szemölcsök nagyon fertőzőek, könnyedén átterjednek egyik emberről a másikra fizikai kontaktus során, de sokszor az is elég, ha érintkezésbe kerülünk egy fertőzött személy törülközőjével vagy papucsával. Emellett ha saját szemölcseinket elvakarjuk, úgy is továbbterjeszthetjük testünkön a fertőzést, az azonban valószínűtlen, hogy egy nem genitális szemölcs átterjedjen a nemi szerv környékére vagy fordítva, hiszen a genitális szemölcsnek a többihez képest teljesen más a felépítése.

Megelőzés, szemölcs eltávolítás

Fontos, hogy egészségesen éljünk, ezzel erősen tartva immunrendszerünket, mivel így szervezetünk nagyobb valószínűséggel győzi a vírust, mely ezáltal képtelen lesz szemölcsöket kialakítani. Ne használjunk közösen semmilyen tárgyat olyan személyről, akiről tudjuk, hogy szemölcse van.

A szemölcs eltávolításra sokféle módszer létezik, a leggyakoribb a szalicilsavas ecsetelés, mely otthon is elvégezhető. Emellett léteznek orvosi beavatkozással járó módszerek, például a hagyományos műtét vagy a lézeres kiégetés. Ezek azonban fájdalommal és vérzéssel járnak, ráadásul a szemölcs visszatérését sem akadályozzák meg.

Ezeknél ajánlottabb a cryoterápia, azaz a fagyasztásos szemölcs eltávolítás. A Cryo Success nevű készülékkel végzett beavatkozás fájdalommentes, így nincs szükség érzéstelenítő injekciókra. Nem jár vérzéssel, így nem okoz további fertőzéseket, ráadásul megerősíti a bőr védekezőképességét, aminek eredményeképp csökken a szemölcs kiújulásának az esélye.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll