égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Genitális szemölcs – A nemi szervi szemölcs eltávolítása

cryo success - a nemi szervi szemölcsök eltávolítására isA genitális szemölcsökről bővebben

A humán papillomavírusnak számos változata létezik. Ezek közül néhány kórokozó a genitális szemölcsök, vagyis a nemi szervi szemölcsök kialakításáért felelős. Ezek a HPV 16 és a HPV 18 nevű vírusok. A következőkben a szemölcs eltávolításáról és annak megelőzéséről lesz szó.

A betegség nemi úton terjed, szexuális érintkezés során, elsősorban az izzadság segítségével, ugyanis a nedves környezet kedvez a szemölcsök kialakulásának, terjedésének. A betegség lappangási ideje hosszú, akár több hónap is eltelhet a megfertőződés és a tünetek jelentkezése között.

Szintén problémát okoz az, hogy a szemölcsök kialakulhatnak olyan területeken (például a hüvelyben), ahol nem lehet észrevenni őket, valamint sokszor teljesen fájdalommentesek, így érzékelni sem tudjuk őket. A HPV a bőrt és a nyálkahártyát egyaránt megbetegíti.

Azoknál a nőknél, akik megfertőződtek a HPV 16-tal, sokkal nagyobb a méhnyakrák kialakulásának esélye. Mindezek miatt különösen fontos az, hogy rendszeresen járjunk méhnyakrák-szűrésre, amit gyakran egybekötnek a HPV- szűréssel is. Az ilyen vizsgálatok elvégzése évenként javasolt. A méhnyakrák megelőzésére létezik védőoltás is, amit szintén érdemes beadatni a háziorvosunkkal.

A genitális szemölcs eltávolítása

Ha nemi szervi szemölcsöket észlelünk magunkon, esetleg fájdalmat érzünk ezen a területen –különösen szexuális érintkezés során –, akkor mindenképpen keressük fel az orvosunkat a partnerünkkel együtt. A házi kezelés ebben az esetben nem javasolt! Orvosi kezelés hiányában a szemölcsök megnagyobbodhatnak, illetve a számuk is megnőhet. Többek között a nőgyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák a Cryo Success gyorsfagyasztó készüléket a genitális szemölcs eltávolítására.

Amit a rendszeres szűrővizsgálat és az oltás mellett tehetünk a védettségünk érdekében az az, hogy csak megfelelő partnerrel létesítsünk szexuális kapcsolatot óvszer használata mellett.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll