égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A genitális szemölcs eltávolítása és megelőzése

A nemi szerveken és azok környékén kialakuló szemölcsök, azaz a genitális szemölcsök a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegségek közé tartoznak. Sokan kellemetlennek érzik orvoshoz fordulni a problémával és segítséget kérni a szemölcs eltávolításában, ezért a legjobb, ha megpróbáljuk megelőzni azt.

A genitális szemölcs kockázatának csökkentése

  • Próbálj tartózkodni a partnerek sűrű váltogatásától. Ha állandó partnered van, komolyan beszélgessetek el arról, hogy volt-e valakinek a múltjában valamilyen szexuális úton terjedő betegség, melyet elkapott.
  • Légy felelősségteljes, ha fertőzött vagy, kerüld a szexuális érintkezést, amíg genitális szemölcseidet nem kezelik.
  • Mindenképpen kerüld a szexuális érintkezést olyan illetőkkel, akikről tudod, hogy fertőzöttek vagy erre gyanakszol.

Mekkora védelmet nyújt a gumióvszer a genitális szemölcs ellen?

Más szexuális úton terjedő betegségektől eltérően az óvszer sem nyújt száz százalékos védelmet a HPV-vel szemben, mindössze azok ellen a szemölcsök ellen véd, melyek a nemi szerveken vagy azon belül találhatóak. Ennek ellenére használata mindenképpen javasolt, fogamzásgátló tabletta szedése mellett is, hiszen csökkenti a fertőzés kockázatát.

Milyen megelőzési mód létezik még?

A fentiek mellett komolyan csökkenthető a genitális szemölcs kialakulásának a veszélye a HPV-védőoltás beadatásával. Az oltás a HPV genitáli szemölcsöt okozó válfajai mellett a méhnyakrákot kiváltók ellen is védelmet nyújt. Mindkét nem esetében 9 és 26 éves kor között adható be.

A genitális szemölcs eltávolítása

A genitális szemölcs eltávolítására gyors és fájdalommentes megoldást kínál a cryoterápia, azaz a fagyasztásos szemölcs eltávolítás. A Cryo Success nevű készülékkel végzett beavatkozás már az első kezeléssel eltünteti a tünetek nagy részét, nem okoz vérzést és szinte teljesen hegmentes gyógyulást biztosít.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll