égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Hogyan csökkentsük a talpi szemölcs okozta fájdalmat?

A szemölcsök legtöbb esetben nem okoznak fájdalmat, ha azonban olyan helyen jelennek meg, mint a talp, ahol rendszeresen súrlódásnak és nyomásnak vannak kitéve, sok kellemetlenséget okozhatnak, melyek akár az olyan alapvető tevékenységekben is akadályozhatnak, mint a járás vagy az állás. Ilyen esetben mindenképpen érdemes a szemölcs eltávolítása mellett dönteni.

Ha a szemölcs a sarkon vagy a talppárnán helyezkedik el, különösen sok kellemetlenséget és nagy fájdalmat okozhat. A szemölcs eltávolításáig érdemes vattapamacsot vagy gézlapot ráragasztani, melyek jelentősen csökkentik a járás közben tapasztalt fájdalmat.

Ha a szemölcs ilyen mértékű kellemetlenséggel jár, mindenképpen a szemölcs eltávolítás a megoldás, hiszen sok szenvedés várna ránk, amíg magától elmúlik. A leggyakoribb, orvosok által ajánlott otthoni szemölcs eltávolítási módszer a szalicilsavas ecsetelés. Ennek során a szalicilsav egyre mélyebbre hatol a szemölcsön belül és elpusztítja annak gyökerét. A kezelés előtt érdemes habkővel eltávolítani az elhalt bőrt, hogy az ne akadályozza a sav útját. Ez a módszer azonban időigényes lehet, ráadásul a sav az egészséges bőrt is irritálhatja.

Emellett vannak még orvosi beavatkozással járó szemölcs eltávolítási módszerek, például a hagyományos, műtéti úton történő kimetszés vagy a lézeres kiégetés. Mivel ezek fájdalmas eljárások, helyi érzéstelenítéssel végzik őket. Komoly hátrányuk, hogy vérzéssel járnak, ami továbbfertőzést okozhat.

A legajánlottabb szemölcs eltávolítási módszer

A fagyasztásos szemölcs eltávolítás nagy előnye, hogy nem jár fájdalommal, ezért kisgyermekek számára is ideális. A Cryo Success cryoterápias készülék alkalmazásával a tünetek nagy része már az első kezelés után megszűnik, ráadásul a beavatkozás nem jár vérzéssel és utókezelést sem igényel. Mindemellett megnő a bőr természetes védekezőképessége, ami megnehezíti a szemölcs újbóli kialakulását.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll