égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás – Az arcon lévő szemölcsökről bővebben

A szemölcsöket okozó HPV-nek számos változata van. A vírus egyik típusa az arcon lévő szemölcs kialakításáért felelős. Ez általában kis méretű szemölcs, amely bőrszínű, barnás, sárga, rózsaszín vagy piros árnyalatú. Kezelés, szemölcs eltávolítás hiányában gyorsan szaporodnak, továbbterjednek, és csoportosuló szemölcsök alakulhatnak ki. A következőkben az arcon lévő szemölcs eltávolításáról és megelőzéséről lesz szó.

Az arcon lévő szemölcs egyik típusa nagyon apró (néhány milliméteres), a bőrünkkel egy síkban lévő, puha felszínű, a másik változat pedig a bőr felszínén kidomborodik, elsősorban a nyaki területeken és a szemhéjon jelenik meg.

A szemölcs kialakulásának megelőzése

A többi szemölcshöz hasonlóan, az arc környékén lévő szemölcsök is el tudnak tűnni maguktól bizonyos idő elteltével. A tünetek általában tizennyolc hónapon belül megszűnnek.

Annak érdekében, hogy megelőzzük a szemölcsök továbbterjedését és elfertőződését, fontos odafigyelnünk arra, hogy ne fogdossuk, ne nyomogassuk az arcunkon lévő bőrelváltozásokat, illetve ne vágjuk meg őket (például borotválkozás közben), valamint érdemes minél előbb a szemölcs eltávolításon gondolkodni.

Ne használjunk sem közös törölközőt, sem közös kozmetikai szereket, krémeket senkivel!

Erősítsük meg az immunrendszerünket megfelelő táplálkozással és sporttal, vagyis helyes életmóddal! Ha erős az immunrendszerünk, akkor kisebb eséllyel kapunk el bármilyen vírusos vagy bakteriális fertőzést, valamint a már kialakult szemölcsöket könnyebben leküzdi, megszünteti a szervezet. (Nagymértékben lecsökkentheti a gyógyulási időt.)

A szemölcs eltávolítása

Az orvosi beavatkozással járó szemölcs eltávolítási módszerek gyorsak ugyan, de a hagyományos operáció és a lézeres kiégetés is fájdalommal jár, ráadásul mindkettő csúnya heget hagyhat maga után. Ezeknél ajánlottabb a cryoterápia, azaz a fagyasztásos szemölcs eltávolítási módszer. A Cryo Success készülékkel végzett szemölcs eltávolítás gyors, fájdalommentes, nem igényel utókezelést és szinte teljesen hegmentes gyógyulást biztosít. Emellett nagy előnye még, hogy megerősíti a bőr természetes védekezőképességét, így csökkenti a szemölcs újbóli kialakulásának esélyét.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll