égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az arcon lévő szemölcs eltávolítása

Az szemölcsöket a HPV, azaz a humán papillomavírus okozza. A szemölcsök a test bármely pontján, így az arcon is megjelenhetnek. A szemölcsöknek több típusuk van. A leggyakoribbak a hagyományos szemölcsök, amelyek elsősorban a kézfejen, az ujjakon és a lábfejen alakulnak ki, de nem ritkák az arcon sem.

A lapos szemölcsök tipikusan rózsaszínek, és az arcon, esetenként a lábon jelennek meg. Az arcon lévő szemölcsök különösen kellemetlenek lehetnek. Sokak esetében önértékelési problémákat okozhatnak, illetve nagyon nehézzé teszik az olyan teendőket, mint a borotválkozás a férfiak esetében.

Az összes szemölcshöz hasonlóan az arcon kialakuló szemölcsök is fertőzőek. Soha ne használjuk olyan ember törölközőjét, akin szemölcsös bőrelváltozások vannak, hiszen így nagy eséllyel fertőződünk meg mi magunk is. A fertőzésveszély esélye megsokszorozódik abban az esetben, ha bármilyen seb vagy vágás van a bőrünkön, hiszen így könnyebben be tudnak jutni a kórokozók.

Szemölcs eltávolítás

A szemölcsös bőrkinövést okozó fertőzés vírusos, ezért a szervezetük nagy eséllyel minden kezelés nélkül is le tudja győzni. Az arcon lévő szemölcsök azonban a legtöbb ember számára nagyon zavaróak, ezért azonnal el akarják távolítani őket. Otthoni kezelés során az egyik leggyakrabban használt szer a szalicilsav. Ez az anyag a szemölcs külső rétegeit pusztítja el, ezáltal az leválik a bőrről. Ez a folyamat azonban hosszadalmas lehet és a sav az egészséges bőrt is irritálhatja.

Ajánlottabb szemölcs eltávolítási megoldást a cryoterápia, azaz a folyékony nitrogénes fagyasztás. A bőrgyógyászok által alkalmazott Cryo Success készülékkel gyors siker érhető el, gyakran már az első kezelés megszünteti a tünetek nagy részét. A kezelés fájdalommentes és szinte teljesen hegmentes a gyógyulás, ami különösen fontos az arc esetében.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll