égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás Aloe Verával

Az arcon lévő szemölcs eltávolításakor különösen körültekintőnek kell lennünk. Nem alkalmazhatunk például olyan készítményeket, amelyek szalicilsav-tartalmúak, ugyanis az arcbőr nagyon vékony, és az ilyen erős, maró hatású összetevőt tartalmazó szerek az ép arcbőrt is roncsolnák.

Az Aloe Vera a szemölcs eltávolításban

Az Aloe Verát, illetve az Aloe Verát tartalmazó géleket, krémek évszázadok óta előszeretettel használják különböző bőrelváltozások, betegségek, fertőzések kezelésére. Ha van Aloe Vera növényünk, akkor mindössze annyi dolgunk van, hogy megvágjuk a növény levelét, és a benne lévő nedvvel bekenjük a szemölcsöt, valamint a szemölcs környékén lévő bőrfelületet.

Ha nem rendelkezünk ezzel a növénnyel, akkor vásárolhatunk gyógyszertárakban kapható Aloe Vera-tartalmú géleket és krémeket is. A készítményt naponta többször felvihetjük a fertőzött bőrre. Éjszakára érdemes egy vattadarabot átitatni a krémmel, és azt helyezni a szemölcsre. Rögzítsük a vattát valamilyen sebtapasszal! Ajánlott a Soft1 sebtapasz használata, ugyanis a sebtapasz nem ragad bele sem a sebbe, sem a bőrre, ezért az eltávolítása könnyű és kíméletes. Továbbá a tapasz kézzel téphető, tehát mindig pont akkora darabot használhatunk belőle, amekkorára éppen szükségünk van.

A fenti eljárás a szemölcs eltávolítás egyik legkíméletesebb módja, hiszen teljesen természetes alapú készítményt, gyógynövényt használunk. A kezelés ideje azonban viszonylag hosszú. A szemölcs eltűnése néhány hétbe is beletelhet.

Gyorsabb szemölcs eltávolítás

A gyorsabb szemölcs eltávolítás érdekében választhatjuk a cryoterápiát, azaz a fagyasztásos szemölcs eltávolítást. Ezen belül is érdemes a bőrgyógyászok által alkalmazott Cryo Success készüléket keresni. Ennek a használata nem jár fájdalommal, így gyermekeknél is alkalmazható, nem okoz vérzést, nem igényel utókezelést és már az első kezelés során eltűnik a tünetek nagy része.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll