égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Az ajkakon kialakuló szemölcs eltávolítása

A szemölcsös bőrelváltozások a humán papillomavírus okozza. A szemölcsök nem veszélyeztetik az emberek egészségügyi állapotát, esetenként azonban zavaróak, kellemetlenek, sőt akár fájdalmasak is lehetnek, ezért érdemes minél előbb a szemölcs eltávolításra gondolni. A szemölcsök legtöbbször bőrszínűek. Az árnyalatuk a rózsaszíntől a halvány barnán át a sárgáig változhat.

A lapos szemölcsök különösen a gyermekek és a tinédzserek körében gyakoriak. Különösen sok kellemetlenséget okozhatnak, ha az ajkakon jelennek meg. Itt könnyedén sérülés érheti őket, amitől továbbterjedhetnek, valamint esztétikai szempontból is előnytelenek.

Ha nem szeretnénk orvosi beavatkozással eltávolítani az efféle bőrelváltozásokat, akkor alkalmazhatunk házi praktikákat is.

Tisztítsuk meg alaposan, majd várjuk meg, hogy megszáradjon az érintett terület! Használjunk arcradírt, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket! Áztassunk be egy vattadarabot almaecetbe! Óvatosan adagoljuk az almaecetet a szemölcs területére a vatta segítségével! Fedjük be a szemölcs egészét! Egy papírtörlő segítségével felitathatjuk a felesleges ecetet, hogy az ne kerüljön a szánkba.

Várjunk öt-tíz percet, amíg az ecet teljesen megszárad! Ez az idő alatt ne együnk és ne igyunk semmit! Az ecetes kezelés után a szemölcs területét lefedhetjük a sebtapasszal. Az ecet az első néhány kezelés alkalmával csípheti a bőrt, de ez egy pár alkalom után megszűnik.

A fenti folyamatot napi négy alkalommal ismételhetjük, ameddig a szemölcs el nem tűnik. A szemölcsök eltűnése néhány héttől néhány hónapos időintervallumot is felölelhet.

A legajánlottabb szemölcs eltávolítási eljárás

A fagyasztásos szemölcs eltávolítás, azaz a cryoterápia gyors és egyszerű megoldást jelent a szemölcs jelentette problémára. Nem jár vérzéssel és fájdalommal, mint a műtéti beavatkozások és nagyobb valószínűséggel válik be, mint a házi praktikák. A kezelés mindössze néhány percig tart, de ez is elég ahhoz, hogy a tünetek nagy része eltűnjön. A gyógyulás nem jár hegesedéssel és csökken a valószínűsége, hogy a kezelt helyen a későbbiekben kiújuljon a szemölcs.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll