égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás – A talpi szemölcsök jellemzői

A talpi szemölcsök hosszan tartó, makacs problémát jelentek az ebben szenvedőknek. A szemölcsöket a humán papilloma nevű vírus okozza. Ez egy olyan kórokozó, amely az ember bőre alá tud behatolni. A talpon lévő szemölcsöt kialakító vírus a lábon lévő sérüléseken, illetve a terhelésnek gyakran kitett területeken talál utat magának a szervezetbe. Megjelenésekor érdemes a mielőbbi szemölcs eltávolításon gondolkodni, a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében.

Legkönnyebben akkor kaphatunk el egy ilyen fertőzést, ha olyan nedves, nyirkos helyeken tartózkodunk mezítláb, mint amilyenek az edzőtermi öltözők, az uszoda vagy a nyilvános tusolók. Ezeken a helyeken ugyanis rengeteg elhalt bőr található, amelyeken könnyen lehetnek kórokozók. A humán papillomavírus pedig közvetlen érintkezéssel terjed.

A talpi szemölcsöket gyakran keverik össze a tyúkszemmel, valamint a bőrkeményedéssel. Ha bármilyen szokatlan elváltozást veszünk észre a talpunkon, akkor forduljunk orvoshoz, hiszen az elváltozás pontos azonosítása bonyolult lehet. A tyúkszemhez és a bőrkeményedéshez hasonlóan a szemölcsök is általában laposak.

A talpi szemölcsök jellemzője azonban, hogy a határvonaluk erőteljesebb; jobban észrevehetőek, körülhatárolhatóak. Ez a szemölcstípus általában szürkés színű, rajta apró fekete pöttyökkel, amelyek a vér jelenlétére, a vérzésre utalnak.

A talpi szemölcsök gyorsan növekednek. Az átmérőjük egy centiméternél is nagyobb lehet. Kezelés és megfelelő szemölcs eltávolítás hiányában pedig gyorsan is szaporodnak.

Ajánlott szemölcs eltávolítási módszer

Különösen ajánlott a fagyasztásos szemölcs eltávolítás, mely nem jár fájdalommal, nem okoz vérzést, ráadásul megerősíti a bőr természetes védekezőképességét, amivel csökken a szemölcs újbóli kialakulásának kockázata.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll