égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás – A szemölcsök típusai és kialakulásuk

A szemölcsök kialakulását okozó humán papillomavírus a bőrt és a nyálkahártyát támadja meg. A HPV-nek rengeteg típusa van. Ezek közül nem mindegyik okoz szemölcsöket, de amelyik igen, az hagyományos, talpi, lapos vagy genitális szemölcsöt alakíthat ki. A szemölcsök olyan bőrkinövések, amelyek kerek vagy ovális alakúak. Általában egy apró hólyagra emlékeztetnek. Lehetnek világos vagy sötét színűek.

Milyen tünetekkel járnak a szemölcsök?

Az efféle bőrelváltozások nem okoznak semmilyen fájdalmat, hacsak nem éri őket folyamatos nyomás, mint a talpon lévő szemölcsök esetében. Az emberekben sokszor mégis kellemetlen érzést keltenek a szemölcsök. Ennek elsősorban a társadalmi megítélés az oka.

Sokan úgy gondolják, hogy szemölcsök csak olyan embereken alakulhatnak ki, akik nem tisztálkodnak megfelelően. A fenti okokból kifolyólag a legtöbb ember próbál valamilyen kezelési megoldást találni a szemölcsökre, bár az efféle bőrelváltozások nagy része bizonyos idő elteltével magától is elmúlik. 

A genitális szemölcsöket ugyanakkor muszáj kezelni, ezek ugyanis rákos megbetegedést is okozhatnak. Az ilyen szemölcsös elváltozások szexuális érintkezés során terjednek. A szemölcsök elfertőződésének, továbbterjedésének esélye igen nagy, ezért fontos a mielőbbi kezelés.

A hagyományos szemölcsöket kialakító HPV vírus szintén nagyon fertőző. Könnyen terjed érintkezés során, vagy fertőzött tárgy (például törölköző vagy papucs) segítségével.

A leghatékonyabb szemölcs eltávolítási módszerek

Az orvosi beavatkozással járó szemölcs eltávolítási módszerek a leggyorsabbak, de a műtét és a lézeres kiégetés is fájdalommal, vérzéssel jár, ráadásul nincs rá garancia, hogy a szemölcs nem fog újból kialakulni a későbbiekben. Ajánlottabb szemölcs eltávolítási módszer a cryoterápia, azaz a fagyasztás, mely során folyékony nitrogénnel fagyasztják le a szemölcsöt.

Különösen ajánlott a Cryo Success nevű készülék keresése a bőrgyógyászoknál. Ezzel a kezelés szinte teljesen fájdalommentessé válik, nem jár vérzéssel és legfeljebb alig látható heg marad utána. Emellett a kezelés helyén megnő a bőr természetes védekező képessége, így csökken a szemölcs újbóli kialakulásának esélye.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll