égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás – A szemölcsök terjedéséről bővebben

A szemölcs egyik emberről a másikra terjed. Ez a folyamat történhet közvetett módon. Ha például egy gyermek kezén szemölcs van, és a játszótéren összefogdossa a különböző játékszereket, akkor, ha egy másik gyerek szintén megfogja ezeket a szereket, abban az esetben a vírus az ő kezére is átkerülhet, rajta is kialakulhat szemölcs. Vagy például akkor, ha olyan ember tusol nyilvános zuhanyzóban papucs használata nélkül, akinek a talpán szemölcs van, akkor a következő tusoló illető könnyen megfertőződhet.

Összességében azt mondhatjuk, hogy a megfertőződés esélye több tényezőtől függ. Bár gyakoribb az, hogy a legyengült immunrendszerű emberek fertőződnek meg bármilyen kórokozóval, a teljesen egészséges emberek esetében is kialakulhatnak szemölcsös elváltozások.

A kézen és a lábon lévő szemölcsök legtöbbször nem okoznak problémát, ha azonban kellemetlenséggel járnak vagy zavarnak a napi teendőink elvégzésében, akkor mindenképpen érdemes és szükséges kezelni őket.

Az egyik leggyakoribb otthoni szemölcs eltávolítási módszer lényege a következő: a szemölcsöt egy sebtapasszal le kell ragasztani, majd rajta kell hagyni hat napig. Ezután el kell távolítani a tapaszt, vízbe áztatni az adott bőrrészt, végül pedig óvatosan egy habkő segítségével le kell dörzsölni a szemölcsöt. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg nem múlik el teljesen a szemölcs. Ez egyrészt hónapokat is igénybe vehet, másrészt pedig nem jár garantált eredménnyel ez a fajta kezelés.

Biztosabb szemölcs eltávolítási módszer

Gyorsabb és eredményesebb szemölcs eltávolítási módszer a folyékony nitrogénnel történő lefagyasztás, azaz a cryoterápia. Ez már az első kezelés alkalmával megszünteti a tünetek nagy részét. Emellett fájdalommal sem jár, így nincs szükség érzéstelenítő injekcióra előtte. Vérzést sem okoz, ami csökkenti az esélyét a szemölcs továbbterjedésének.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll