égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás – A lapos szemölcs

A lapos szemölcsök nem hasonlítanak a fakó színű, hagyományos szemölcsökre. A lapos szemölcsök továbbá sokkal kevésbé emelkednek ki a bőr felületéről. Az ilyen fertőzések esetén gyakori a csoportosuló szemölcsök kialakulása, ami a többi szemölcsöt okozó fertőzés esetében nem jellemző.

Hogyan alakul ki a lapos szemölcs?

Azonban a lapos szemölcsök kialakítója ugyanúgy a humán papillomavírus, mint bármely más típus esetében. A lapos szemölcsök szintén érintkezés útján terjednek, ezért ne fogjunk meg semmi olyan tárgyat, amelyet előttünk egy fertőzött személy fogdosott! Ne használjuk más papucsát vagy törölközőjét, hiszen ezeken a tárgyakon is könnyen megtelepszenek a kórokozók. A nedves környezet ráadásul kedvez is a szemölcsök szaporodásának.

A lapos szemölcsök a bőr hámsejtjeinek rendellenes osztódásának következtében alakulnak ki. Lehetnek teljesen bőrszínűek, de lehet enyhe rózsaszínes vagy pirosas árnyalatuk is. A világos bőrű emberek esetében általában sötétrózsaszínes színűek, míg a sötétebb bőrűeknél legtöbbször a bőrüknél világosabb árnyalatúak a lapos szemölcsök. Ezek a bőrelváltozások létrejöhetnek a testünk bármely pontján, de a lapos szemölcsök különösen gyakoriak az arc területén.

A lapos szemölcsök nem veszélyeztetik az egészségünket, semmilyen egészségügyi kockázatot nem jelentenek. A szemölcsös bőrkinövés elsősorban a fiatal gyermekek körében alakulnak ki, de minden korosztályban előfordulhatnak.

Bár egészségügyi károsodást nem okoz, kellemetlenségekkel járhat, például akkor, ha a talpon nő ki, mivel így fájdalmat okozhat járás vagy állás közben. Amennyiben jól látható helyen jelenik meg a szemölcs, akkor esztétikai szempontból lehet kellemetlen az érintett személynek, ezért sokan úgy döntenek, nem várják meg, amíg magától is elmúlnak, inkább orvoshoz fordulnak és a szemölcs eltávolítását kérik.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll