égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás – A HPV-ről bővebben

Ahhoz, hogy megértsük a szemölcsök kialakulásának folyamatát, tisztában kell lennünk a szemölcsöt okozó HPV vírus életciklusával. Ez a kórokozó a felhám sejtjeit támadja meg, és a bőrünkön lévő vágások vagy egyéb sérüléseken keresztül kerül be a szervezetünkbe.Mivel az ilyen sérülések a kézfej, az ujjak és a láb területén a leggyakoribbak, ezért a hagyományos szemölcsök többsége is a testünk ezen részein alakul ki. A genitális szemölcsök kialakulása hasonló elven alapszik, de ezek szexuális érintkezéssel terjednek.

Amikor a vírus bekerül a szervezetünkbe, annak örökítő anyaga a bőr külső részén lévő sejtek sejtmagjába kerül. Itt a vírus információi alapján a megfertőzött sejt anyagaiból utódvírusok jönnek létre. Egy megfertőzött sejtből akár kétszáz utódvírus is kiszabadulhat.

A gazdasejt elkezd fokozottan osztódni, majd egyre inkább elválik a felhám többi sejtjétől. Minden ilyen kialakuló új sejt tartalmazza a vírus örökítő anyagát, információját. Ezt nevezzük aktív vírusfertőzésnek. A szemölcs jellemző alakját, illetve a bőr felületéről való kiemelkedését a gazdasejtek sokszori, rendellenes osztódása okozza.

A megfertőződés időpontjától a tényleges tünetek megjelenéséig hetek, hónapok vagy akár évek is eltelhetnek, ezért utólag nagyon nehéz azonosítani azt, hogy hogyan kaptuk el a fertőzést. Ha a HPV vírus egyszer a szervezetünkbe került, akkor elképzelhető, hogy attól soha nem fogunk tudni teljesen megszabadulni. Ez az oka annak, hogy sok szemölcs eltávolítási módszer ellenére a szemölcsök kiújulhatnak, hiszen az őket okozó vírussal szemben tehetetlenek vagyunk.

A legajánlottabb szemölcs eltávolítási módszer

Az általunk leginkább javasolt szemölcs eltávolítási módszer a cryoterápia, azaz a fagyasztás. A folyékony nitrogén segítségével végzett beavatkozás nem jár fájdalommal, így nincs szükség érzéstelenítő injekcióra. Nem okoz vérzést, ezzel csökkentve a továbbfertőzés lehetőségét és megerősíti a kezelt bőrfelület védelmét, így csökken a valószínűsége, hogy ugyanazon a helyen ismét megjelenjen a szemölcs.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll