égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás – A cryoterápiáról bővebben

A cryoterápia a szemölcs eltávolításának egyik kedvelt módszere. Az eljárás során a fertőzött bőrfelületre folyékony nitrogént adagolnak. Ez az anyag lefagyasztja és elpusztítja az érintett hámsejteket. A kezelést követően bőrduzzanat alakul ki, majd egy heg, amely 7-10 napon belül leesik és szinte nyom nélkül elmúlik.

A fagyasztásos szemölcs eltávolítás menete

A cryoterápia egy 5-10 perces kezelés, amely esetenként fájdalmas is lehet. A nagyobb méretű szemölcsök esetében nem elegendő csupán egyszeri kezelés. A gyógyulás pedig nagyjából egy hetet vesz igénybe.

A kezelés módja különbözhet. A folyékony nitrogént tehetik közvetlenül a szemölcsre, vagy használhatnak egy hurkapálcára tekert vattadarabot is a kezelés során.

Ez az eljárás azért is kedvelt, mert még a testünk érzékenyebb részen is alkalmazható. Biztonságos a módszer az arcon lévő szemölcsök eltávolítására is például, hiszen nem jár olyan bőrirritációval, mint a szalicilsav-tartalmú termékek használata.

A fagyasztásos szemölcs eltávolítás mellékhatása

A cryoterápiának néhány negatív mellékhatása is van. A már említett bőrduzzanaton kívül a bőr el is színeződhet, vagyis a szemölcs helyén kialakuló új hámsejtek erősebb vagy akár gyengébb pigmentáltságúak is lehetnek.

Ha bőrgyógyászhoz fordulunk a bőrünkön lévő szemölcs kezelése érdekében, akkor a szemölcs elleni ecsetelők mellett a cryoterápia alkalmazása a leggyakoribb eljárás.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll