égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemölcs eltávolítás – A bőr gyakori elváltozásai

A bőrünkön számos bőrhiba jelentkezhet, különböző jellegű elváltozások alakulhatnak ki. Ezek közül a szemölcs az egyik leggyakoribb. Élete során szinte minden ember megtapasztalja a szemölcsökkel járó kellemetlenségeket és a szemölcs eltávolítást. Ezen kívül azonban számos egyéb bőrbetegség, bőrelváltozás is létezik.

A bőrünk folyamatosan változik. Ennek elsősorban a bőrt érő napsugárzás az oka. Ismerkedjünk meg a két leggyakoribb elváltozással!

A szeplők olyan sötétebb, lapos pöttyök, amelyek elsősorban a napsugárzásnak különösen kitett bőrrészeken jelentkeznek. Leginkább a szőke és vörös hajú embereknél gyakoriak a szeplők. A szeplőket semmilyen módszerrel nem kell kezelni, hiszen teljesen ártalmatlanok.

Az anyajegyek apró pöttyök, foltok. A hámsejtek erőteljes pigmenttermelése következtében alakulnak ki. Lehetnek teljesen egy síkban a bőrfelszínnel, de ki is emelkedhetnek.  A felszínük lehet sima vagy érdes. Egyes anyajegyekből szőr is kinőhet. A legtöbb anyajegy barna vagy fekete színű, létezik azonban bőrszínű és sárgás változatuk is.

Az anyajegyek általában ártalmatlanok, egyes esetekben azonban bőrrákot is okozhatnak. A jóindulatú anyajegyek alapvetően nem igényelnek semmilyen kezelést. Ha azonban bármilyen változást észlelünk (már meglévő anyajegy növekedni kezd vagy teljesen új, észrevehető méretű anyajegy alakul ki a testünk bármely pontján), akkor azonnal forduljunk orvoshoz, bőrgyógyászhoz! Ha időben észreveszik a rosszindulatú elváltozást, akkor nagyobb eséllyel tudnak minél hamarabb segíteni az orvosok.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll