égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szalicilsav okozta égések

Amikor a házi szemölcseltávolító okoz égési sérülést

A szalicilsav egy olyan kémiai anyag, amelyet gyakran alkalmaznak az arcon lévő aknék megszüntetésére. A kozmetikai krémek eltérő mennyiségben tartalmazzák ezt az összetevőt. Ha egy nagyobb szalicilsav-tartalmú krémet túl gyakran használunk vagy túl hosszú ideig hagyunk a bőrünkön, akkor égési sérülést szenvedhetünk tőle.

Ha kisebb gyakorisággal vagy egyáltalán nem használunk szalicilsav-tartalmú készítményeket, azzal megelőzhetjük a bőrirritációt és az esetleges bőrégést.

Mivel kezeljük az égési sérülést?

Ha fájdalmas, égető érzés jelentkezik azután, hogy a terméket felvittük a bőrünkre, minél hamarabb mossuk le azt! Ezután óvatosan töröljük szárazra az érintett arcbőrt! Ne dörzsöljük erősen a törölközővel, mert azzal tovább ronthatjuk az eleve károsodott bőrünk állapotát. Vigyünk fel valamilyen nyugtató, hidratáló hatású kozmetikai krémet az arcbőrre! Ajánlott a Burn Free égési gél alkalmazása. Ez a szer kíméletesen bánik az arcbőrrel. A sérült bőrfelületre kerülve azonnal hőt von el az égett szövetektől, ezáltal hatékonyan hűti a fájdalmas területet.

Az égési sérülés helyén –a gyógyulás folyamata során– a bőr felduzzadhat, hólyagosodhat, bepirosodhat vagy elkezdhet lehámlani. Ha ezek a tünetek közül bármelyiket tapasztaljuk, soha ne tegyünk a bőrünkre különböző sminktermékeket (például alapozót vagy korrektort) a bőrhibák eltakarására. Ehelyett kérjük ki orvosunk, bőrgyógyászunk tanácsát. Legjobb, ha a szalicilsav-tartalmú kozmetikumokat olyan krémekre cseréljük, amelyek gyengédek a bőrünkhöz.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll