égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Szemsérülés – A szaruhártya sérülései

A leggyakoribb szemsérülés

A szemünk három fő rétegből épül fel. Ezek a ínhártya, az érhártya és az ideghártya. A legkülső (ínhártya) réteg elülső részét nevezzük szaruhártyának. Ez a terület nagy veszélyforrásnak van kitéve, hiszen minden – a szemet érő – mechanikai hatás ezt a szemrészt károsítja először és elsősorban. Ráadásul a szemünk egy nagyon érzékeny érzékszerv, könnyen megsérül. A szemsérülés oka lehet mechanikai hatás, kémiai anyag szembe kerülése vagy elektromos hatás.

A szemsérülés tünetei

A tünetek sokfélék lehetnek. Gyermekek esetében tapasztalhatunk például hányingert vagy hányást, de a szempirosság, a szem bevérzése, a tompa látás és a fényérzékenység az általános tünetek közé tartozik. Ha valamilyen maró kémiai anyag kerül a szemünkbe, az a szaruhártya és a kötőhártya hámsejtjeit károsítja. Ödémás tünetek is jelentkezhetnek a szemet érő sugárzások (például infravörös) következtében.

Minden esetben keressünk fel egy orvost! Ilyen esetekben elengedhetetlen a szem alapos kivizsgálása, illetve a szemünk állapotának felmérése. Szükség van szemnyomás-vizsgálatra, valamint látásvizsgálatra.

Az enyhébb szemsérülés néhány hét alatt magától elmúlik. A komolyabb, súlyosabb esetekben azonban orvosi beavatkozásra van szükség. Ezek a beavatkozások esetenként komplikációval járhatnak, csúnya heg maradhat.

A szemműtétek után előfordulhat az is, hogy zöld hályog alakul ki a szemünkön, valamint antibiotikumos kúrára lehet szükség.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll