égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A sebgyógyulást befolyásoló tényezők

Mit tegyünk a gyorsabb sebgyógyulás érdekében?

A sebgyógyulást számos körülmény befolyásolja. A sérülés típusa az első ilyen faktor. Megkülönböztetünk szúrt, lőtt, harapott, zúzott, csonkolt, szakított, vágott és metszett sebeket.

A sebgyógyulás szempontjából jelentősége van annak is, hogy a testünknek melyik részén keletkezett a sérülés, illetve hogy esetlegesen melyik belső szerveket érintette.

Némi befolyással az is van a sebek gyógyulására, hogy mennyire mély az adott sérülés, bár ezt is inkább a sérülés fajtája határozza meg elsősorban.

A sebek lehetnek mérgezettek. Például kígyómarás vagy valamilyen rovarcsípés esetén.

A sebgyógyulás gyorsasága és minősége nagyban függ a sérült egészségügyi állapotától és életkorától. Az egészséges, fiatal emberek sebei sokkal gyorsabban gyógyulnak meg, hiszen az immunrendszerük erősebb, tehát hatékonyabban fel tudja venni a versenyt a szervezetbe került kórokozókkal szemben, mint az idős, beteg emberek immunrendszere.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a hétköznapi sebek egy része magától is meggyógyul. Természetesen az alapvető elsősegélynyújtásra az ilyen esetekben is szükség van. Fontos a sérülés és a seb körülötti bőrrész fertőtlenítése annak érdekében, hogy megakadályozzuk a kórokozók bejutását, ezáltal a sérülésünk elfertőződését. Szintén érdemes bekötözni a sebesülést, hogy az nyugodtan gyógyulhasson, ne legyen kitéve semmilyen veszélynek.

Érdemes aluderm sebtapaszt vagy kötszert használni, melynek vékony alumíniumrétege hatékonyan elvezeti a sebből érkező váladékokat, ezzel tiszta, ragadásmentes környezetet teremtve a sérülésnek, így elősegítve a sebgyógyulást.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll