égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A rotátor köpeny-sérülés tünetei

Hogyan ismerhető fel a rotátor köpeny-sérülés?

Ha a rotátor köpeny ín nem kapcsolódik a megfelelő csonthoz, az komoly fájdalommal jár. Ezt a fájó érzést különösen akkor érezhetjük, ha a sérült vállra ráfekszünk. A karunk felemelése, oldalra emelése, valamint leengedése is nehézkessé válik. Gyengeséget érezhetünk, ha valamilyen nehéz tárgyat szeretnék felemelni a sérült karral.

A hirtelen bekövetkező ínszakadást azonnal jelentkező, nem szűnő, erős fájdalom kíséri. Az idős korban kialakuló ínszakadásnál a fájdalom egyre erősödik (különösen terhelés során.) Az efféle sérülés kezdeti szakaszában egyes fájdalomcsillapítók megfelelőek lehetnek a tünetek kezelésére, ez azonban csak rövidtávon működik. Idővel a fájdalom akkor is jelentkezni fog, ha a karunk, vállunk nincs semmilyen megerőltetésnek kitéve

Ha ilyen kellemetlen tüneteket tapasztalunk, akkor forduljunk orvoshoz, hiszen a szakszerű kivizsgálás szükséges! Az orvos úgy tudja megvizsgálni a sérülés súlyosságát, hogy azt teszteli, hogy a beteg milyen szögben, milyen magasra tudja felemelni a kezét, valamint azt is, hogy milyen a sérült oldal teherbíró képessége.

Röntgenvizsgálatra is szükség lehet, azonban ez a vizsgálat csak a csontok állapotának felmérésében segít, az egyéb szöveteket, azok sérüléseit nem mutatja.

Az MRI vizsgálat már pontosabb képet ad. A vizsgálat segítségével megállapítható a szakadás mérete is, illetve az, hogy mennyi ideje alakult ki a sérülés.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll