égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A rotátor köpeny-sérülés kezelése

Mit tehetünk rotátor köpeny-sérülés esetén?

Ha hosszabb időn keresztül erős fájdalmat érzünk a vállunkban, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz! Ha az ín szakadása után tovább erőltetjük, terheljük a karunkat, akkor a tüneteket és a sérülés mértékét tovább ronthatjuk, a szakadás súlyosabbá válhat. A mielőbbi kezelés segítségével viszont visszafordíthatjuk a fájdalmas folyamatot, és gyorsabban meggyógyulhatunk.

A kezelés alapvető célja a fájdalom csillapítása, valamint a szövetek funkcióinak visszaállítása. Az ilyen ínszakadás kezelésének többféle módja is van. Az orvosunk különböző tényezőket (kor, egészségügyi állapot, fizikai aktivitás, a sérülés súlyossága) figyelembe véve választja ki a számunkra legmegfelelőbbet.

Enyhébb esetben elegendő lehet a pihenés. Ha nem erőltetjük, nem emelgetjük a kezünket, akkor jelentősen csökkenthető a fájdalom. Fontos, hogy elkerüljünk minden olyan tevékenységet, amely a váll terhelésével jár.

Esetenként szükség lehet szteroid-tartalmú injekcióra is a sérülés kezeléséhez.

Súlyosabb állapotban azonban műtéti beavatkozásra van szükség. Ezt akkor javasolja az orvos, ha a fenti kezelési módszerek nem elegendőek, illetve abban az esetben, ha a munkákból, életmódunkból adódóan nem tudjuk elkerülni a karunk, vállunk intenzív terhelését. Hosszan tartó fájdalom, valamint baleset következtében kialakuló, hirtelen ínszakadás esetén szintén indokolt a műtét. A beavatkozás során helyreállítják a szövetek állapotát, így megszűnik a fájdalom és a korábbi teherbíró-képességünket is visszanyerhetjük.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll