égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – Milyen ételeket kerüljünk a gyorsabb sebgyógyulásért?

Az étkezés fontossága a sebkezelésben

Néhány embernek talán furcsán hangozhat, de a gyógyulási folyamatokat felgyorsíthatja vagy akár le is lassíthatja az adott személy étrendje. A következőkben azt mutatjuk be, milyen ételeket érdemes kerülni a különböző típusú sérülésekkel.

Kerülendő ételek, italok afta esetén

Az afta eleinte egy gyulladásos udvarra körülvett hólyag, ez azonban kifakad, fekélyt hagyva maga után. Ilyen esetekben mindenképpen kerüljük a sós, savas, fűszeres ételeket és italokat, így például a paradicsomot vagy a citromot. Emellett az olyan hegyesen, élesen törő szilárd ételek hanyagolása is ajánlott, mint a földimogyoró vagy a chips. Ezek nemcsak komoly fájdalmakat, de irritációt is okoznak, melynek hatására a seb nehezebben gyógyul.

Kerülendő ételek, italok emésztőszervi sebek esetén

Ha olyan emésztőszervi betegséged van, mint például a gyomorfekély, ötféle ételt és italt ajánlott mindenképpen kerülnöd: ne egyél vagy igyál semmi olyasmit, amiben koffein, erős fűszer, alkohol vagy valamilyen citrusféle van, emellett kerüld a gyorséttermi ételeket és a szénsavas üdítőket is. Ezek az ételek sok savat, zsírt és olajat tartalmaznak, melyek felerősíthetik a fájdalmakat és árthatnak magának a sebnek is.

Kerülendő ételek, italok vágott, nyílt sebek esetén

Ha egy műtét vagy egy baleset következtében nyílt seb van a testeden, kerüld a tápanyagban szegény ételeket és italokat, így például az üdítőket és a különböző élelmiszer-készítményeket, mint például az édességek, konzervek. Ezek helyett fogyassz nyers zöldségeket, gyümölcsöket, tejtermékeket, tojást és sovány húsokat.

Kerülendő ételek, italok herpesz esetén

Herpesz esetén semmiképpen se egyél arginin tartalmú ételeket. Az arginin egy aminosav, mely elősegíti a herpesz szaporodását és terjedését. Legnagyobb mennyiségben a diófélékben, az olajos magvakban, a csokoládéban, a kagylókban, a babban és a fehér lisztben található meg.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll