égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – Mikor forduljunk orvoshoz egy sebbel?

Mikor nem elegendő az otthoni sebkezelés?

A legtöbb ember feleslegesnek tartja, hogy apró sérülésekkel orvoshoz szaladgáljon. Természetesen van ebben igazság. Sok esetben az otthoni sebkezelés is elegendő, azonban fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen tünetekre kell figyelnünk, milyen tünetekkel kell orvoshoz fordulnunk.

Kisebb sebesülések esetén azt szokták javasolni, hogy fertőtlenítsük az érintett bőrterületet és környékét. Ezután helyezzünk kötést a sebre, és hagyjuk pihenni. Erre a célra tökéletesen megfelelnek az aluderm kötszerek, amelyek alumínium-bevonata hozzájárul a sérülés mihamarabbi gyógyulásához. Hermetikusan zárja le a sérült bőrrészt, ezáltal megakadályozza a kórokozók bejutását és megkönnyíti a sebkezelést. Minden testrész sebesülésének az ellátására alkalmas. Használata rendkívül egyszerű a rugalmas kialakításának köszönhetően.

Ha a seb nem súlyos, akkor ezzel a módszerrel a bőr rövid idő alatt regenerálódásra képes. Abban az esetben, ha nem javul a sérülés állapota vagy a következő tünetek bármelyike jelentkezik, akkor sürgősen fel kell keresni az orvosunkat!

A seb környékén duzzanatok alakulhatnak ki. Ezek mind a vérkeringést, mind a légzést akadályozhatják. Figyeljük meg a sebet! Súlyos esetben a sebesülés környéke gennyezhet. Különösen nagy a baj, ha a sebből szivárgó váladék kellemetlen szagú. Ha erős, tartós vagy erős, hirtelen fellépő fájdalmat tapasztalunk, az is a seb nem megfelelő gyógyulásának jele lehet.

A fenti tünetek bármelyikét észlelve ne kísérletezzünk tovább otthoni sebkezeléssel,  házi praktikákkal vagy csodakenőccsel! Ehelyett menjünk el az orvosunkhoz, aki szakszerűen fel tudja mérni a sérülésünk állapotát, és a megfelelő kezelési módszert javasolja.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll