égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – Miért fontos bekötözni, leragasztani a sebet?

Miért fontos elemei a ragtapaszok és kötszerek a sebkezelésnek?

A sebkezelés nem merül ki abban, hogy elállítjuk a vérzést, kiöblítjük a sebet és bekenjük azt fertőtlenítővel. Nagyon fontos, hogy a sebnek megfelelő környezetet teremtsünk a gyógyuláshoz, amihez a megfelelő minőségű kötszerek és ragtapaszok elengedhetetlenül fontosak.

Miért ne hagyjuk szabadon a sebet?

Egy seb szabadon hagyásakor az elsődleges kockázatot a fertőzésveszély jelenti, hiszen így akadálytalanul a sebbe kerülhetnek a különböző szennyeződések és velük együtt a kórokozók. Sokan továbbra is úgy gondolják, hogy a szabad levegő elősegíti a gyorsabb gyógyulást, ez azonban nem igaz, sőt, akár meg is hosszabbíthatja azt. A szabad levegőnek kitett seb könnyedén kiszáradhat, ami hegesedéshez vezethet és egy rossz mozdulat hatására a seb újra és újra felszakadhat.

A minél gyorsabb gyógyulást tehát sokkal inkább elősegíti, ha a sebet leragasztjuk vagy bekötözzük.

Milyen ragtapaszt és kötszert használjunk sebkezeléshez?

Ajánlott az aluderm és Soft1 ragtapaszok és kötszerek alkalmazása. Az aluderm tapaszok felületén vékony alumíniumréteg található, mely a középső, nedvességzáró rétegbe vezeti a sebből érkező váladékokat, ezzel a kellő mértékben szárazon tartva a sérülést. Ezen tulajdonsága miatt a sebbe sem ragad bele, így nem tépi fel azt átkötözéskor.

A Soft1 ragtapaszok remekül alkalmazhatóak az olyan nehezen bekötözhető területeken is, mint a hajlatok vagy az ujjbegyek. A bőrhöz nem, csak saját anyagukhoz tapadnak, így nem hagynak maguk után ragacsos csíkokat és cseréjük is könnyebb. Segítségükkel kiváló kötések készíthetők.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll