égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – Miből látszik, ha egy seb elfertőződött?

Bármilyen körültekintően tisztítottad is meg a sebet, így is előfordulhat, hogy elfertőződik. A kötszer cseréjekor, azaz legalább napi egyszer ellenőrizd, hogy a seben nem jelentkeznek-e a fertőzés jelei. A következőkben ezeket a jeleket mutatjuk be.

A seb ellenőrzése a sebkezelés során

Alaposan moss kezet és vegyél fel gumikesztyűt, mielőtt a sebhez nyúlnál, hogy nehogy tovább terjeszd a fertőzést a sérült testén vagy magadon. Ezután távolítsd el a kötszert és tedd azt egy jól lezárható zacskóba vagy tasakba.

Vizsgáld meg a sebet, gennyedzés, pirosodás, duzzanat vagy vörös csíkok után kutatva. Ellenőrizd, hogy a seb környékén nem melegebb-e a bőr, mint máshol. Kérdezd meg a sérültet, hogy érez-e fájdalmat vagy tapasztalt-e hidegrázást.

Tapogasd meg a nyaknál, a fülek mögött, a lágyék területen és a hónaljnál található nyirokcsomókat, duzzanatot keresve. Mérd meg a sérült lázát.

Ha a fertőzés bármelyik jelét tapasztalod, azonnal hívj orvost. Ha a bőr kipirosodott a sérülés körül, óvatosan rajzold közbe azt egy tollal, hogy megfigyelhető legyen a fertőzés esetleges terjedése.

Ha végeztél, helyezz új kötszert a sebre. Ajánljuk az aluderm ragtapaszok és kötszerek használatát, melyek hatékonyan elvezetik a sebből érkező váladékokat, ezzel száraz környezetet biztosítva a gyógyuláshoz. Nem ragadnak a sebbe, így nem tépik fel azt újra és újra a kötszer cseréjekor.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll