égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

Sebkezelés – Hogyan alakul ki a felfekvés?

Köztudott, hogy a felfekvéses sebek a fekvő betegek körében alakulnak ki. A felfekvésnek nevezett betegség során a bőr, illetve a bőr alatt lévő szövetek is károsodhatnak, roncsolódhatnak. Ennek oka az, hogy a testsúly kis területre koncentrálódik.

Erre a részre folyamatosan nyomás nehezedik, így vérkeringési zavarok alakulhatnak ki. A nyomás következtében bizonyos sejtekhez nem jut elegendő oxigén, így azok elhalnak. A fokozott izzadás kedvez a betegség kialakulásának, hiszen úgy könnyebben kidörzsölődik a bőr, megnő a kórokozók szervezetbe jutásának valószínűsége.

A felfekvést sokan csak az idősebb nők és férfiak betegségeként kezelik, pedig fiatalok esetében is kialakulhat, ha valaki (például csonttörés következtében) hosszabb ágynyugalomra kényszerül.

Felfekvés elsősorban a könyök, a váll, a boka és a keresztcsont területén alakul ki.

A felfekvés azonban mégsem alakul ki „kötelezően”, szükségszerűen minden fekvő beteg esetében. A helyes életmód (megfelelő táplálkozás és kellő mozgás) és a káros szenvedélyek (alkoholfogyasztás és dohányzás) kiiktatása mérsékelhetik annak az esélyét, hogy efféle sebek alakuljanak ki a testünkön.

A legyengült immunrendszer kevésbé hatékonyan tud fellépni a szervezetünkbe került kórokozókkal szemben, ezért is fontos, hogy a megfelelő életmód kialakításával és betartásával támogassuk a szervezetünk természetes védekező rendszerét.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll