égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A gyomorfekély kialakulása és kezelése

Mi a teendő gyomorfekély esetén?

A gyomorfekély a fekélyes megbetegedések egyik típusa, amely a gyomor nyálkahártyájának sérülése következtében jön létre (ezáltal egy kis szakaszon megszakad a nyálkahártya). Ez a betegség elsősorban a középkorú vagy idősebb emberek körében jelentkezik.

Kiváltó tényezői között szerepel a dohányzás és az egészségtelen életmód. Ezek nemcsak a betegség kialakulásának esélyét növelik, hanem a már létrejött fekélyes betegség gyógyulási folyamatát is hátráltatják. A zsíros, rostban szegény ételek és a cukros üdítők fogyasztása serkenti a gyomorsavtermelést, ami gyomorfekélyhez vezethet. Sok fájdalomcsillapító gyógyszer mellékhatásaként is jelentkezhet a betegség. Gyengébb immunrendszerrel rendelkező emberek esetében szintén nagyobb valószínűséggel alakulnak ki a tünetek. Leggyakrabban azonban egy Helicoebacter pylori nevű baktérium felelős a gyomorfekély kialakulásáért.

Milyen tünetekkel jár együtt a gyomorfekély?

A gyomorfekély legmeghatározóbb kísérő tünete a gyomorfájdalom. (A fájdalom általában az étkezéseket követő néhány órán belül kezdődik el és evés közben megszűnik, de nem minden esetben!) Ha a fájdalom már nemcsak a gyomor, hanem más területekre (például a hátra) is kisugárzik, akkor a gyomorfekély előrehaladottabb állapotban van. Ha ilyen tüneteket tapasztalunk, akkor sürgősen keressünk fel egy orvost!

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll