égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A fül fagyási sérüléseinek ellátása

A leggyakoribb baleset, ami a fülünk károsodásával jár, az a dobhártya átszakadása. Ez legtöbbször a fülünk tisztítása során következik be, ha véletlenül a fültisztító pálcikát túl mélyen nyomjuk a fülünkbe. Vannak azonban egyéb hatások is, amelyeknek a fülünk ki van téve, és amelyekre érdemes odafigyelni, ilyen például a fagyási sérülés.

Manapság – főként a fiatalok körében – gyakori jelenség az, hogy nem vesznek sapkát télen, még akkor sem, ha különösen hideg van. Ez felelőtlen viselkedés, ugyanis a nagy hidegben a fülünk külső része fagyásveszélynek van kitéve. A fagyásnak három fokozata van a súlyossága alapján.

Az elsőfokú fagyási sérülésnél –a legenyhébb esetben– a fül elkékülését figyelhetjük meg.

Másodfokú fagyási sérülésnél (az égési sérülésekhez hasonlóan) hólyagok alakulhatnak ki a fül felszínén.

A harmadfokú fagyási sérülés esetében már a fül mélyebb szövetei is roncsolódnak, illetve elhalnak.

Mit tehetünk a fagyási sérülés kezelése érdekében?

Fontos, hogy ha a fülünk fagyási sérülést szenvedett, akkor csak lassan, fokozatosan melegítsük fel a fület! Ezután mossuk meg szappannal és langyos vízzel óvatosan! Fertőtlenítsük a sérülés környezetét, hogy a fertőzésveszélyt minimalizáljuk! Végül pedig helyezzünk fedőkötést a fülünkre!

Használhatjuk az aluderm kötszereket, hiszen rugalmas tulajdonságuknál fogva még az olyan területeket, mint a fülünk is könnyen bekötözhetjük vele. Az alumínium-bevonatának következtében pedig segíti a sérülés gyógyulását.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll