égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A fagyási sérülések kezelése

Ha nem sikerült megelőznünk a fagyási sérülés bekövetkezését, akkor sincsen veszve minden. Enyhíthetjük a tüneteket és a sérüléssel járó fájdalmat is, ha betartjuk a fagyási sebek kezelésére vonatkozó elsősegély nyújtási előírásokat.

Minél gyorsabban menjünk egy meleg helyiségbe. Érdemes lehet valamilyen kellemesen meleg folyadék kortyolgatása, amely segít felmelegíteni a testünket.

Az érintett bőrt lassan és óvatosan kezdjük el felmelegíteni! Ha van rá lehetőség, akkor tartsuk langyos (de nem meleg!) víz alá. Fontos, hogy betartsuk a fokozatosság elvét. Ha tűz, radiátor vagy hősugárzó segítségével próbáljuk felmelegíteni a megfagyott bőrt, azzal csak rontunk a helyzeten, ugyanis a fagyási sérülés következtében a bőr érzéketlenné, zsibbadttá válik, ezért nem érzékeljük megfelelően a hőmérsékletet. Ilyen helyzetben pedig könnyen meg is éghet a károsodott bőr. (Gondoljunk csak arra, hogy télen miután hosszabb időt töltöttünk a szabadban, ha hazaérkezünk, és megmossuk a kezünket, akkor a legforróbb víz hőmérsékletét sem érezzük olyan melegnek.)

Ha van rajtunk valamilyen vizes vagy szorító ruhadarab, azt minél hamarabb távolítsuk el!

A fagyott bőrrészt a felmelegítés után óvatosan kössük be! Ajánlott az aluderm kötszerek használata, amelyek kíméletesen fedik le a súlyos sérüléseket is. Nem ragadnak bele a sebbe, ezért a kötszer cseréje nem jár fájdalommal, illetve a sérülés súlyosbodásával.

Ne dörzsöljük, ne fogdossuk a fagyási sérülést!

Ha a fagyási sérülés olyan stádiumban van, hogy hólyagok is kialakultak a bőrön, akkor azt semmiképp ne akarjuk kiszúrni! Helyette kérjük orvosunk segítségét a megfelelő kezelés kiválasztása érdekében.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll