égési sérülés szemölcs eltávolítás sebkezelés bőrgyógyászati kozmetikai gépek

Cikkek

A fagyási sérülés megelőzése

Hogyan kerülhető el a fagyási sérülés?

Mint minden betegség vagy egyéb sérülés esetében a legfontosabb, hogy megpróbáljuk megelőzni azt még mielőtt bármilyen tünet vagy fájdalom jelentkezne.

Mit tehetünk a fagyási sérülések elkerülése érdekében?

Szerencsére a fagyási sérülések egy kis odafigyeléssel teljesen elkerülhetőek, megelőzhetőek. Az egyik legfőbb teendő a megfelelő öltöztet kiválasztása. Télen, hidegben viseljünk meleg ruhákat! Fontos a réteges öltözködés. Figyeljünk oda arra, hogy a ruhadarabok ne legyenek szűkek, ne szorítsanak! Az ilyen ruhák ugyanis összenyomják az ereket, szűkítik azokat, így akadályozzák a vér áramlását, a szövetek megfelelő vérellátását, ami fagyási sérüléshez vezethet.

Ha csak lehet, ne tartózkodjunk túl hosszú időn keresztül nagyon hidegben! A szabadban történő téli sportolás után menjünk be egy meleg helyiségbe! Sportolás során nagy a fagyásveszély, hiszen a mozgás közben termelődő és kiválasztódó izzadság nagy mennyiségű hőt von el a bőrfelszíntől, vagyis tovább hűti a bőrt.

Az arcbőrünket úgy védhetjük a hideggel szemben, hogy vastagon bekenjük valamilyen téli arckrémmel.

Ne hordjunk fém ékszereket, ugyanis a fémek jól vezetik a hőt! Ez az oka annak is, hogy nem ajánlott a fém tárgyak fogdosása. A fémből készült tárgyak megnyalása pedig különösen veszélyes, hiszen a nyelvünk ténylegesen odafagyhat az adott tárgyhoz.

Nagy hidegben ne fogyasszunk alkoholt, ha a szabadban tartózkodunk, hiszen ittas állapotban a testünk könnyebben lehűl, átfagy.

A Celerus Medical Division 2012-ben alapult azzal a céllal, hogy a CELERUS Bt. munkahelyi egészségvédelemben szerzett tapasztalatait, ott elért sikereit és eredményeit a lakosság javára fordítsa. Egészségvédelemmel és egészségfejlesztéssel foglalkozó kereskedelmi és szolgáltató cég vagyunk, akik nem csak szállítanak, hanem tudatosságot növelnek. Az egészség megőrzéséért és annak visszaállításáért küzdünk kereskedőként és szolgáltatóként egyaránt. Az általunk forgalmazott termékek az szemölcseltávolítás, az idősősgondozás, a betegápolás, az égési sérülések ellátása és a sebkezelés területén is rendkívül hasznosak és praktikusak.
Scroll